sv.petkaSvoju privrženost humanim i društveno odgovornim aktivnostima Podravka je potvrdila donacijom vrednog paketa manastiru Sveta Petka , nakon što je pre nekoliko nedelja donirala prehrambene proizvode organizacijama „MaliVeliki ljudi”,  „Drugačiji sam pa šta?!“ i „Banka hrane”.

Manastir Sveta Petka  nalazi se na 15 kilometara od Paraćina, jedinstven je ali, na žalost, ne i dovoljno poznat široj javnosti.  Na samo 50 metara od crkve nalazi se objekat u kome je trajno smešteno 96 štićenica sa teškim smetnjama u psihofizičkom razvoju, od kojih je 84 potpuno nepokretno. O njima brine 11 monahinja, uz asistenciju tek nekoliko medicinskih sestara.

 

Ovaj nesvakidašnji i po svemu izuzetan podvig nije predmet šire društvene brige, a sestrinstvo se susreće sa dosta problema kao što su nedostatak namirnica, sredstava za higijenu, ali i pelena.

 

Nadamo se da će gestovi kompanije Podravka za efekat imati podizanje društvene svesti kada je u pitanju pomoć ovakvim ustanovama. Društveno odgovorno delovanje sastavni je deo Podravkinog identiteta, a kompanija je od svojih najranijih početaka svesna svog uticaja i odgovornosti prema društvenoj zajednici u koju je duboko ukorenjena.

 

 

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..