1.- 10. jun 2011.
otvaranje 1. juna 2011. u 19 sati
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic
Bulevar kralja Aleksandra 71, Beograd

 

Jedan od nas je profesionalni fotograf, drugi je strastveni neprofesionalac. Ipak, kada smo se prvi put sreli pre godinu dana, odmah smo otkrili da imamo dosta toga zajednickog i da mozemo da oplemenimo jedan drugog iako gledamo kroz objektive iz razlicite perspektive. Obojica zivimo u Srbiji (jedan od nas samo privremeno), u drzavi u tranziciji, punoj boja i kontrasta, gde se tradicija i nove navike stalno preplicu. To je razlog zbog kojeg smo odlucili da pokusamo da prikazemo nasu slicnu a istovremeno i razlicitu percepciju realnosti, pokazujuci svoje fotografije javnosti na prilicno neobican nacin, povezujuci dve fotografije u koherentnu celinu.


JOSEF BROZ
Diplomata po profesiji. Rodjen 1959. god. u gradu Ledec nad Sazavou u Republici Ceskoj (tada Cehoslovacka). Diplomirao 1983. godine na Katedri za istoriju i Katedri za ruski jezik i knjizevnost na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta u Pragu. Predavac na Ekonomskom fakultetu u Pragu od 1983. godine. Diplomata u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Ceske od 1994. godine (misije: Oslo, Rim, Brisel, Beograd).

Izlozbe: Poznata i nepoznata mesta u Republici Ceskoj (Rim, Valeta, Monte Porcio Katone, Firenca, Palermo, Kava de Tireni, 2003-2005), Belpaese ocima ceskog diplomate (Rim 2005.)

SASA COLIC
Dokumentarni fotograf iz Beograda, rodjen je 1980. godine u Gornjem Milanovcu. Pre fotografije studirao je na Sumarskom fakultetu u Beogradu. Svoju profesionalnu karijeru zapocinje 2005. kao fotograf na brodu putujuci severnom i juznom Amerikom. Nakon tri godine napustio je krstarenje brodovima. Njegova strast je dokumentarna fotografija. Radio je u nekoliko dnevnih listova gde se kroz fotografiju bavio dokumentovanjem drustvenih i politickih pitanja koja definisu nase vreme. Kriticko oko i intiman odnos prema subjektima koje fotografise su tipicne za njegov rad.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..