003Pobednik "Memorijala Dragoljub Tošić" - Luna Jovanović Izložba "Autoportreti" Foto-konkurs "Memorijal Dragoljub Tošić" pokrenuo je 2007. časopis za kulturu fotografije - Refoto.



Laureat prošlogodišnjeg konkursa je Luna Jovanović koja će se predstaviti serijom autoportreta. Ova izložba organizovana je kao nagrada pobedniku Memorijala posvećenog mladim fotografima do 23 godine. Izložba će biti otvorena 4.4.2011. u 19h.   Cilj ovog konkursa jeste da pomogne mladim, neafirmisanim autorima da se prvi put samostalno predstave javnosti, što može utreti put njihovoj budućoj profesionalnoj karijeri. Luna Jovanović je student druge godine fotografije na Akademiji likovnih umetnosti Univerziteta u Novom Sadu. Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi predstaviće se serijom autoportreta podeljenih u dve celine: kolor i crno-belo.

 

0012

 

Kroz različite inscenacije, foto-kolaže, montaže, performans i takoreći klasičnu crno-belu fotografiju, Luna Jovanović smelo istražuje sopstveno ja kroz vizuru kreativca koji jasnim i simboličkim elementima pokazuje razna lica. To lice nekada je vrlo ”lično”, a ponekad sasvim opšte, uzimajući na sebe breme generacije, mladih ljudi sličnih njoj. Specifično i vrlo ranjivo doba u životu svakog mladog čoveka jeste prelaz iz druge u treću deceniju kada se odvajamo od detinjstva, okrilja porodice i pokušavamo da definišemo sebe u socijalno-kulturnom kontekstu. Za studenta na umetničkoj školi taj kontekst širi se na polje kreativnog delovanja, koje mu omogućava da sopstvena psihološko-mentalna stanja prenese u vizuelnu poruku. Izložba će trajati do 16.4.2011.


Memorijal ”Dragoljub Tošić” - Luna Jovanović,

4 – 16. 4. Galerija New Moment, Beograd

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..