cajankaNa izložbi "Modna čajanka", koja će se održati 5. i 6. marta od 15-21h u prostorijama beogradskog DJ hostela (Savski trg 1a/25, VI sprat) u organizaciji neformalne grupe "Anonimke", svoju dizajnersku garderobu, tašne, nakit, kaiševe i druge aksesoare predstaviće:

 

Ines Pavličević, Jelena Bjelica, GRQ, Vilas, Aleksandra Lalić, Vesna Kracanović, Jeka Dizajn, Lidija Novaković, Zakrpa, Angelina Marković, Sanja Boogie Woogie, Najrookvice, Tina Handmade Drangulije, Dunja Mihalački, Sandra Kecović, Koko Daš, Đurđa Đokić, Superflaja, Natalija Pavlović i Tatjana Martinović.

Grupa "Anonimke", koju čine istoričarke umetnosti Senka Janković i Marija Macić, transformisaće 5. i 6. marta prostorije DJ hostela u izložbeni prostor, sa ciljem da naglase njegov već postojeći izložbeni karakter. Svi predmeti koji već postoje u hostelu poslužiće kao izložbeni pano za raznovrsne umetničke ideje, sa ciljem da se u prostor življenja inkorporira prostor umetnosti.

"Naša zamisao je da okupimo sve ljude kreativne volje odnosno dizajnere različitih profila u skladu sa današnjom savremenom potrebom da stvaraju po svom nahođenju neobične, unikatne i interesantne komade neophodnih modnih sitnica ili gromada. Zapravo, težnja nam je da okupljanjem istomišljenika na temu stila, ukusa ili osećaja za lepo ponudimo tj. otvorimo vrata svim ljudima koji žele da oplemene i unesu život u svoje okruženje. Korisćenjem stambenog prostora u centru Beograda želimo da ljudima približimo primenjenu umetnost mimo muzejskih institucionalnih prostora", navodi se u saopštenju organizatorki.

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..