U četvrtak, 18. septembra 2014. u 18 časova, Atrijum Narodnog muzeja u Beogradu - U okviru novootvorene izložbe Henri Mur – grafičar ovog četvrtka, 18. septembra u 18 časova muzejski savetnik Narodnog muzeja, Vera Grujić održaće predavanje Vajar Henri Mur. Ovom prilikom posetioci Narodnog muzeja moći će da se upute u deo opusa ovog umetnika zahvaljujući kojem je stekao svetsku slavu.

 

Vera Grujić je kustos Zbirke jugoslovenske skulpture, a ujedno i jedan od stručnih savetnika za izložbu Henri Mur - grafičar.


Za mnoge najveći vajar 20. veka, Henri Mur sa nekoliko modela svojih skulptura i 80 grafika predstavljen je na gostujućoj izložbi koju je British Council realizovao u saradnji sa Narodnim muzejom u Beogradu. Predavanje Vajar Henri Mur je prvo u nizu programa za posetioce koje je Narodni muzej pripremio uz aktuelnu izložbu. Ulaz na predavanje je slobodan.

 

Izložba u Narodnom muzeju realizovana je zahvaljujući saradnji koju su ostvarili British Council i Narodni muzej u Beogradu uz podršku Ministarstva kulture, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ambasade Velike Britanije u Srbiji i Banke Intesa.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..