graphoff1Činjenica da su t-shirt majice modni pečat naše generacije postala je svima jasna od ustanka hipi pokreta i disko zaraze koja je usledila. Zanimljivo je da su američke vojne snage još u 19. veku odradile teži posao plasiranja kratkih rukava u široku upotrebu.

 

Na ovaj potez ih je nagnala tropska vrelina i španske puške, s obzirom da su bili u ratu, pa su jakne smatrali opravdanim viškom. Kasnije su neki bitni ljudi iz Majamija otvorili fabrike za proizvodnju i dizajniranje i ostalo je istorija.


U Srbiji je situacija sa majicama vrlo povoljna za sve; potrošača ima dosta, a prodavci su razni. Od svetskim brendovima u shoping mall-ovima do gomile taletnovanih klinaca koji svoje tripove presuju na majice i prodaju po internetu. Od juna 2010. u Beogradu postoji još jedan shop u kome majice možete i probati - GraphOFF.

Nalazi se u Vlajkovićevoj 25 i oslikava urbani duh grada u malom. Mladi se smenjuju izpred i iza pulta, grafika dominira na muškim majicama i zidovima, a uspešne kupovine su servirane u plastici za fast food. Iako se omladina najlakše identifikuje sa brendom GraphOFF, on je ustvari namenjen svima koji neguju naklonost ka grafici. Bilo da su konzumenti klabinga, pobornici ekstremnih sportova ili zaljubljenici u savremeni dizajn.

U bliskoj budućnosti, GraphOFF će početi i sa distribucijom majica naručivanjem preko interneta, a početak jeseni će obeležiti i veliki poduhvat promovisanja domaćih autora grafike na osnovu otvorenog konkursa. Do tad, čeknite facebook.com/graphoff da pogledate fotografije i saznate novosti.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..