Pozivamo vas na izložbu Katarine Benedetić-umetnice iz Beograda,koja živi i stvara u Italiji, i koja ce se nakon 20 godina predstaviti beogradskoj publici sa temom "RITAM MAJKE ZEMLJE". OTVARANJE IZLOŽBE je u utorak, 18-og marta 2014. u 19 časova u Galeriji KOLARAC, Studentski Trg 5.

 

Katarina Benedetić rođena je u Beogradu. Diplomirala 1985. na FLU Univerziteta u Beogradu. Magistrirala na slikarskom odseku istog fakulteta kod prof. Branka Protića. Član je ULUS-a od 1983. Dobitnik je stipendije Fonda za Kulturu Republike Srbije. Od 1994 izvodi zidne slike, trompe l’oeil i murales, izmedju ostalog, realizuje niz modernih fresaka.


Na polju savremenog slikarstva i instalacije koristi različite tehnike i materijale. Nagradjena je 2013. na Konkursu za slikarstvo Kuwais Brescia, Italija. Mnogi od izvedenih radova se nalaze u privatnim kolekcijama kao i kulturnim fondacijama sirom sveta. Trenutno radi u Italiji.

 

Izlozbom u galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca, Benedetić predstavlja gradu iz koga je potekla intimno svedočenje o njenom stvaralačkom trajanju.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..