Otvaranje izložbe fotografija „F20.13”, je u sredu 19. februara, u 19h,  u holu Narodne banke Srbije (Nemanjina 17). Autori fotografija su korisnici psihijatrijskih usluga. Ovo je prvi projekat te vrste u Srbiji. Izložbu će otvoriti profesor Ljubomir Erić, najpoznatiji po korišćenju  terapije slikanjem u psihijatrijskoj praksi u Srbiji.


Autor izložbe je fotograf i master teorije umetnosti i medija Stefana Savić. Pisac teksta u katalogu „Srpska sirova fotografija: 'Autsajderi' iz psihijatrijskih bolnica” je književnik Goran Gocić.

Izložba „F20.13” nastala je kao rezultat radionice sa članovima udruženja korisnika psihijatrijskih službi „Duša” i „Videa” na inicijativu Stefane Savić a uz finansijsku podršku Ministarstva kulture  Republike Srbije.

U četvrtak 20. februara u 19h, u holu Narodne banke Srbije, održaće se tribina „Osvrt na saradnju umetnika i korisnika psihijatrijskih službi”. Saradnik na projektu i moderator tribine je psiholog Maša Božović. Učesnici tribine biće umetnici koji sarađuju sa članovima udruženja „Duša” i „Videa”.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..