Na ovogodišnjem jubilarnom, dvadesetom Međunarodnom festivalu pozorišta za decu, koji se održava od 19. do 25. maja u Subotici, publici će se predstaviti 21 ostvarenje iz 14 zemalja - od Japana, preko Rusije, Francuske, Slovačke, Poljske, Belorusije do Hrvatske, Austrije, Bugarske, Mađarske, Italije, Makedonije, Slovenije i Srbije.

 

Ističemo zanimljivu predstavu „PP☆Theatre“, istoimenog lutkarskog pozorišta “YUKI☆“ iz Kamakure, Japan. Ovo neobično umetničko ostvarenje zamišljeno je kao predstava za JEDNOG gledaoca koji virenjem kroz otvor na deblu ima priliku da posmatra trominutnu lutkarsku igru. Posetioci će se smenjivati kako bi pogledali ovu jedinstvenu predstavu.

 

Predstave iz Italije i Makedonije „Ona spava“ i „Beskrajni snovi“ povešće publiku u mističan svet snova, igrajući se sa zvukom, svetlom i senkama, prikazujući šta se to zbiva sa našim razumom kad utone u san.

 

Pozorište „Glej“ iz Ljubljane odigraće „Ludu šumu“, predstavu čija je osnovna ideja da se od prirodnih materijala napravi šumsko drvo sa rezonancijom. U ovom teatru biljke oživljavaju u vidu muzičkih instrumenata ili scenografije dajući nam priliku da oslušnemo zvuke šume.

 

Za učešće u takmičarskom programu ove godine prijavljeno je 225 predstave iz 50 zemalja sveta.


Više informacija možete pronaći u priloženom saopštenju. Takođe prilažemo i spisak svih predstava iz Takmičarskog programa.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..