Predstava Dah Teatara “Prelazeći liniju” zasnovana je na tekstovima iz knjige "Ženska strana rata" u izdanju aktivističke grupe Žene u crnom. To su  svedočenja, iskazi, pisama, sećanja koja  prikazuju specifičnost stradanja žena u ratu, ali i njihovu hrabrost i snagu da prevaziđu ratne traume i uspostave normalan život; takođe predstava  prikazuje i važnost solidarnosti sa ženama uprkos granicama i podelama.

 

Jedan od ciljeva predstave je da dopre do prisutnih i to ne samo na verbalnom, već pre svega na emotivnom i psihološkom nivou. Da podstakne žene da (pro)govore, da beleže i da, preko priznavanja sopstvenih patnji, prepoznaju patnje "druge"; razviju solidarnost i dođu do svesti o suštini ratnog nasilja; da se aktivnije angažuju u demokratskim procesima i aktivnije učestvuju u izgradnji pravednog i trajnog mira.

 

Dramaturgija i režija: Dijana Milošević
Igraju: Maja Vujovic,  Sanja Krsmanović Tasić i Ivana Milenović Popović
Scenografija: Neša Paripović
Kostim: Dah Teatar Centar za pozorišna istraživanja
Zvuk: Jugoslav Hadžic
Svetlo: Radomir Stamenković

 

Cena karte je 500 rsd, za studente 250 rsd // U cenu karte je uračunato druženje uz neformalni razgovor sa umetnicima DAH Teatra i autorima predstava u prijatnoj atmosferi uz čašu pića.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..