Opera za mlade i sve koji se osecaju mladima za uzrast od 3 razreda osnovne skole i za pocetnike u gledanju i slusanju opere. Poznato je iz raznih naucnih istrazivanja da muzika Volfganga Amadeusa Mocarta na poseban nacin utice na decju psihu, unapređuje razvoj inteligencije kod dece, smanjuje agresivnost i hiperaktivnost, donosi miran san i razvija kod dece dimenzije apstraktnog misljenja!

 

Slusanje Mocartove muzike, jos od vremena kad je nastala, prosto je planetarno vazno, a nesumnjivo je da u najnovijem dobu koje obiluje ekspanzijom vrednosti dijametralno suprotnih od prefinjenosti Mocartovog dela, slusanje njegove muzike postaje sve vaznije. Danasnja deca imaju srecu da Mocart i njegovo genijalno delo postoje kao kontrateza obilju sadrzaja koji se deci nude sa dominirajucom agresijom i (ili) kicem i sundom.

 

Skracena verzija Mocartove opere "Carobna frula", ura?ena kao bajka prilagođena deci, svakako bi mogla da im pruzi jedan nov i zabavan nacin slusanja Mocarta i gledanja pozorisne predstave. U pripremi ucestvuje 30 mladih operskih umetnika me?u kojima su i Branislava Podrumac, zvezda mjuzikla Rebeka i Jasmina Stojkovic , predivni sopran iz baleta Severna bajka.

 

Umetnicki rukovodilac: Stanko Jovanovic,

Klavirska saradnja: Vladimir Gligoric

Rezija Ana Radivojevic: Zdravkovic,

Dramaturg: Tadija Miletic

Scenograf: Ilija Visnjic,

Kostimograf: Jelena Antanasijevic

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..