Američki kutak Beograd i Dom omladine vas pozivaju na predstavu “Lepotica i zver” po motivima Diznijeve interpretacije istoimene bajke. Predstavu realizuje Dramski studio Devete gimnazije “Mihailo Petrović Alas”. Prvenstveno je namenjena deci uzrasta do 10 godina, ali smo potpuno sigurni da će u njoj uživati svi uzrasti.


Besplatne ulaznice  preuzimaju se u Američkom kutku, na I spratu Doma omladine.  Broj ulaznica je ograničen!


Dramski studio Devete gimnazije postoji već 5 godina i organizuje dečje predstave u okviru novogodišnjih praznika, kao i drame koje se izvode uglavnom u prolećnoj sezoni.  U užurbanom vremenu blage otuđenosti, studio Devete gimnazije pravi je primer da još uvek postoje mesta gde mladi mogu da iskažu svoju kreativnost i svoj talenat, kako na polju glume, režije, kostimografije, scenografije ili šminke, tako i u organizovanju kulturne manifestacije kakva je pozorišna predstava. Dramski studio je od svog nastanka pod vođstvom profesorke književnosti u Devetoj gimnaziji, Dragane Petrović, koja, kombinujući svoje iskustvo i inovacije mladih i kreativnih članova, ostvaruje najbolje rezultate. Njihove predstave izvođene su na scenama pozorišta u Kragujevcu, u okviru Festivala gimnazijskih pozorišnih trupa, zatim na sceni Doma kulture u Novom Beogradu, a uz nesebičnu pomoć Američkog kutka i Doma omladine Beograda i divnu saradnju sa njima predstava “Obična priča ” prikazana je na Velikoj sceni ovog kulturnog centra. Uz prepunu salu i divnu atmosferu Dramski studio je pokazao da i dalje postoje mladi ljudi koji su spremni da predano rade, druže se i funkcionišu kao jedno zarad jedinstvenog cilja. Publika je te večeri sa jednakim žarom i oduševljenjem prihvatila našu misiju i shvatila da još uvek ima onih koji cene umetnost, naročito pozorišnu i spremni su da je promovišu kao najviši domet ljudske kreativnosti.

 

Predstava “Lepotica i zver” inspirisana je Diznijevom adaptacijom istoimene bajke. U potpunosti su je realizovali učenici IX gimnazije , njih preko dvadeset.

 

Likovi:
Bela - Radovanović Marina
Zver - Dimitrijević Đorđe
Princ - Kašić Nikola
Belin otac - Stevanović Balša
Frajer - Pavlović Marko
Sluga - Jakovljević David
Svećnak - Aleksić Aleksandar
Sat - Bugarac Jelena
Čajnik - Rodić Milica
Šoljica - Kozarac Jelena
Metlica - Stamenović Jelena
Šifonjer - Stanojlović Marko
Čiviluk - Filipović Kristina

Drveće: Jeličić Milica, Krasić Jelena, Mijatović Nevena

Naratori: Lapčević Nina, Gojković Andrija

Seljani/Vukovi: Đurić Vuk, Dobrić Miloš
Vila: Palić Tanja
Stražar:  Mitrović Danica

 

Scenografija i režija: profesor Dragana Petrović

Koreografija: Jeličić Milica

Šminka: Regoda Vanja

Izrada kostima: Bugarac Jelena, Čizmić Jelena, Đukić Bojana

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..