praznik-ljubaviReč koreografa Aleksandra Saše Ilića: "U današnje vreme malo je verovatno da jedna savremena produkcija poput baleta "Praznika ljubavi" rađenom po knjizi Capsella bursa pastoris Teodore Sujić, za kratko vreme proslavlja svoj mali jubilej desetog izvođenja. Malo je verovatno da se u samo jednoj sezoni jedan ovako lep jubilej i dogodi i u drugim pozorišnim kućama širom sveta.

 

Pored činjenice da je balet "Praznik ljubavi" imao privilegiju i čast da predstavlja ne samo Madlenianum operu i teatar na Međunarodnoj manifestaciji u Kini, već i prezentaciju svoje kulture i svoje zemlje. Uspeh i nagrada koju smo vratili posle gostovanja je potvrda da smo se predstavili sa kvalitetnim delom. "Praznik ljubavi" već sada u ovom trenutku je u odnosu na produkcije u drugim pozorištima jedan korak ispred, i po broju gledalaca koji su pogledali balet, po pomenutom priznanju i po desetom izvođenju.


Čestitam kompletnom timu; izvođačima, tehnici, svom asistentu i svima koji su nas podržali". Posle oduševljenja Kineza u tri kineska grada i nagrade u Šangaju na Međunarodnom festivalu mladih, pred vama je balet PRAZNIK LJUBAVI na Velikoj sceni Madlenianuma u ponedeljak 24. decembra od 19.30 časova.

 

Savremena ljubavna priča koja je realizovana modernim igračkim izrazom na muziku koja osvaja svojom energijom. Balet PRAZNIK LJUBAVI inspirisan je romanom Teodore Sujić CAPSELLA BURSA PASTORIS koji se, posle dugotrajnih koreografskih istraživanja nametnuo kao nezaobilazna i večita ljubavna poema. Proleće, ljubav, dvoje mladih, tema je beskonačnih mogućnosti. Priroda svakog ljudskog bića je da voli, pati i traži svoj put. Kad se prošlost ne zaboravi, kada prošlost postane uspomena, sve što se zbilo dobija pravu vrednost. Ljutnja postaje praštanje, patnja tiha seta, zaljubljenost zahvalnost, a ljubav prijateljstvo.

 

Režija, koreografija i scenografija Aleksandar Ilić

Igraju: Milan Rus, T. Pingović, Milica Jević, I. Kozomara, Smiljana Stokić,
Tijana Šebez, Nina Raca

Vokal: Aleksandra Radonjić, Pijanistkinja Emilija Tairova

 

MADLENIANUM JE DOŽIVLJAJ!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..