Akademsko-Pozoriste-tablaSvečano otkrivanje Spomen ploče, i multimedijalni scenski performans, biće izvedeni u bašti Hotela Moskva, u sredu, 19. septembra, od 18 časova, povodom Proslave 90 godina od osnivanja Akademskog pozorišta.

Upravo u Hotelu Moskva su, davne 1922. godine, studenti Univerziteta u Beogradu osnovali Akademsko pozorište; nајstаriје pоzоrištе u Bеоgrаdu pоslе Nаrоdnоg pоzоrištа, pеtо u cеlој Srbiјi i nајstаriје studеntskо pоzоrištе nа svеtu!

Kako bi publici na što bolji način predstavili istorijski trenutak osnivanja i ključne epizode iz  bogatog života Akademskog pozorišta, u okviru Svečanosti, sadašnji članovi Akademskog pozorišta izvešće nekoliko dramskih tačaka i jednu kratku predstavu.

Tokom programa biće emitovan i petominutni film o istoriji Akademskog pozorištu.

„ Akademsko je bila prva lasta teatarske slobode, smelog eksperimentisanja i stalnog izazova. Ono je bilo sazdano od fantazije, zamaha mladosti, istine, predviđanja i anticipacije za mnoge generacije studenata Beogradskog univerziteta. Akademsko pozorište je bila univerzalna bogomolja za mlade stvaraoce! “
<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..