Osecanja_plakatScenski prikaz knjige Lidije Nikolić "Osećanja. O. Sećanja." Povodom 10 godina od smrti Margite Stefanović Magi (EKV). U DOB-u 19.09. u 20h.

ULAZ JE SLOBODAN! Besplatne propusnice možete preuzeti na info pultu u holu Doma omladine svakog dana od 16h do 20h!

Scenski prikaz knjige "Osećanja. O. Sećanja.“ Lidije Nikolić o kultnoj ličnosti eks-YU rokenrola Margiti Stefanović Magi iz legendarne grupe "Ekatarina Velika" biće izveden u DOB-u povodom desetogodišnice Margitine smrti.

Knjiga koju je objavio Izdavački studio „Čekić“ (I izdanje 2011, II izdanje 2012, urednik Marija Krkač) doživela je veliku popularnost u kratkom vremenskom roku o čemu svedoči i drugo dopunjeno izdanje nakon što je na osnovu ankete "Politike" proglašena za knjigu godine. Ovo multižanrovsko književno delo sazdano je od ličnih sećanja autorke, ali i od dosad nepoznatih fotografija, crteža, pisama, dokumenata i dnevničkih zapisa iz zaostavštine Margite Stefanović.


Interesovanje publike i jubilarna 10. repriza monodrame potvrđuju ocenu da je ovo „najneobičnija promocija knjige ikad viđena“. Monodrama nastala po knjizi izvedena je nekoliko puta u Beogradu i gradovima Srbije, a nakon gostovanja u Skoplju, autorka Lidija Nikolić će krajem septembra nastupiti i u šest gradova Hrvatske.
<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..