Nakon prve dve večeri posvećene volonterima u Beogradu, Ana Bardiova (Anna Bardyova), volonterka iz Slovačke, nastavlja da vam u Rexu približava najrazličitija volonterska iskustva, iskušenja sa kojima se hvataju u koštac volonteri i volonterkeu Beogradu, kao i njihova razmišljanja i percepciju života u našem gradu.
Veče je posvećeno EVS volonterima, njihovim prijateljima, svima koji imaju iskustvo u volontiranju, ali i onim mladim ljudima koji takvo iskustvo nemaju, a želeli bi ga steknu.

Ovog puta, publika Rex-a će imati priliku da pogleda žonglerski performans Džeja Furnivala (Jay Furnivall), volontera beogradske organizacije Centar E8. Furnival će sve zainteresovane upoznati sa žonglerskom tehnikom poi, kojom se bavi već godinama, ali i sa svim iskušenjima sa kojima se susretao kao volonter u Beogradu.

Volonteri i volonterke u Beogradu, kakvi god da su vam razlozi za upuštanje u volontersku avanturu (pronalaženje smisla u životu, menjanje sveta na bolje, razvijanje novih veština i znanja, nova prijateljstva, beg od kuće i/ili dopuna CV-ja), podelite ih sa nama. Ovo veče u REXu iskoristite da nam kažete zašto ste izabrali Beograd za svoj privremeni boravak, da li ste promenili mišljenje, da li postoji razlika u vašim očekivanjima i okolnostima u kojima ste se našli, kako doživljavate grad i sugrađane, kakvi su izazovi, radosti i frustracije volontiranja u Beogradu.

I svi vi, potencijalni volonteri i volonterke, koji želite da putujete po Evropi, da steknete radno iskustvo u oblastima koje vas interesuju, da upoznate nove ljude i proširite svoju socijalnu mrežu, dođite na druženje! Saznaćete iz prve ruke nešto više o Evropskom Volonterskom Servisu (EVS) i o programu Mladi u akciji i upoznati EVS volontere iz cele Evrope koji trenutno rade i borave u Beogradu.

Vidimo se u Rexu!


Mladi u akciji je program Evropske komisije, koji podržava mobilnost i neformalno obrazovanje mladih od 13 do 30 godina iz cele Evrope, povezujući ih sa njihovim vršnjacima iz celog sveta, bez obzira na njihovo obrazovanje, kulturu i društveno poreklo. Program podstiče aktivno učešće mladih, promoviše vrednosti solidarnosti i tolerancije, jača uzajamno razumevanje i razvoj kvalitetnih sistema podrške za omladinske aktiviste/kinje i organizacije, i ohrabruje saradnju u oblasti rada sa mladima na nivou Evrope.
Linkovi:

European Network of Independent Cultural Centres (TEH)
SALTO - YOUTH Resource Centres
Youth In Action Programme
Youth In Action - Programme Guide
The European Year of Volunteering 2011
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..