Izvedba predstave “КRAJPUTAŠI- PLAVA LINIJA ŽIVOTA” po knjizi Branka V. Radičevića i u dramatizaciji Ljubivoja Tadića, a u režiji Ružice Anje Tadić, održaće se prvi put za beogradsku publiku 4.12.2023. u 20:30 časova na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu. Predstava na jedinstven način obrađuje temu spomenika koji su umnogome značajna srpsku kulturu. Кrajputaše tumače Marta Mikić, Jelena Tjapkin i Ljubivoje Tadić, uz maestra perkusionistu Aleksandra Alempijevića. Кrajputaši su čuvari srpske baštine i nasleđa, spomenici koji svedoče o vekovima srpske istorije i obuhvataju najvažnija dostignuća naroda.

Na jedinstven način, predstavom "КRAJPUTAŠI – PLAVA LINIJA ŽIVOTA“ čuvaju se od zaborava stradali preci kojima se ne zna gde je grob.

“U predstavi otvaramo pitanje: Za šta smo sve dali svoj život? Vidite, moje tumačenje je da je to različito od toga ako postavim pitanje: za šta smo sve umrli? Smrt je jedan od trenutaka gde svaki ovozemaljski oblik stane i mesto sa koga dalje naša spoznaja više nije kadra da dosegne. Кrajputaš je svedočanstvo o veri u postojanje duše, postavljan pored puta ne bi li duša pokojnika našla svoj put” kaže rediteljka Ružica Anja Tadić.

Predstava je nastala u produkciji Čačanske rodne, Grada Čačka i biblioteke Vladislav Petković Dis.

Prodaja karata je na blagajni Narodnog pozorišta u Beogradu ili putem sajta >>

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..