Nova Bardova premijera održaće se 03. decembra od 20h u Knjaževsko-srpskom teatru na repertoaru je nova predstava BardTeatra „Mi smo vaša deca, draga Jelena Sergejevna". Ovo je četvrta predstava ovog amaterskog pozorišta, a glumica Marija Rakočević se ovog puta ostvaruje u ulozi reditelja predstave. Rakočevićeva je radila na adaptaciji dobro poznatog dramskog teksta „Draga Jelena Sergejevna" Ljudmile Razumovske ne bi li prilagodila današnjici ovaj izuzetno inspirativan i društveno angažovan komad iz '79. godine prošlog veka.

Reč reditelja: „Današnjoj deci nije nimalo lako sa našom prošlošću, našim traumama i kompleksima. Naglo smo okrenuti suvom kapitalizmu, a do malopre u komunizmu sa sve ratovima između. I tako odrasli u haosu nismo stigli ni da se okrenemo, neka deca su iznikla i onda se poteže pitanje vaspitanja, okoline, empatije... Začarani krug. Realizam ove predstave nije ni približan pravoj slici stvarnosti, mislim i da je i gora. Sva su deca naša i ona su naš odraz. Odakle nam pravo da morališemo kada su ogledala kriva. Naša predstava je samo delić te slagalice."

Uloge: Nataša Sparić Janković - Jelena Sergejevna, Veljko Trifunović – Vladimir, Mihajlo Milošević - Paša, Julija Vučković - Olja i Milica Vasić - Vića
 
Tekst: Ljudmila Razumovska
Režija i dramatizacija: Marija Rakočević

Scenografija: Nikolina Nikolić
Kostim: Lila Vuković
Fotografija: Nenad Borisavljević
Tehnička podrška: Knjaževsko-srpski teatar
Organizacija: DKRC SuperMama & BardTeatar
 
BardTeatar je mesto gde mladi dobijaju priliku da se kreativno izraze i aktiviraju, edukuju u pozorišnom smislu i kroz predstave društveno angažuju kreiranjem dramskog stvaralaštva.
 
Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji našeg projekta obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje.
 
Knjaževsko-srpski teatar
03.12.2023. u 20h
Ulaznice po ceni od 400 dinara se mogu kupiti od ponedeljka, 27. novembra
Mesto prodaje: Crazy Vinyl Shop, Crvenog barjaka 21, Kragujevac
Radno vreme: radnim danima i subotom od 10 do 21h

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..