U nedelju, 12. novembra u Beogradskom dramskom pozorištu na maloj sceni od 20 časova biće odigrana predstava, muzička komedija „Časne setre u akciji“ producenta Jure Franka, u režiji Jaše Jamnika. Jure Franko, producent mjuzikala „Mamma Mia“ i „Briljantin“ je sa svojom producentskom kućom Prospot iz Radovljice pripremio je još jedan veliki globalni HIT – muzičku komediju „Časne sestre u akciji“(Nune v akciji), koja već petu sezonu oduševljava ljubitelje komedije i muzike širom Slovenije i inostranstva.

Jure Franko, koji se između ostalog godinama uspešno bavi pozorišnom produkcijom je bivši slovenački i jugoslovenski alpski skijaš koji je 1984. godine na Olimpijskim igrama u Sarajevu osvojio srebrnu medalju u veleslalomu.

„Odkad sam pre 40 godina osvojio prvu zimsku medalju za Jugoslaviju, ovih dana - putem kulture, više vremena provodim u sportskim salama nego dok sam se sportom ozbiljno bavio. Naime, kulturne ustanove nemaju dosta velikih kapaciteta za pozorišne produkcije koje radim u Sloveniji, pa smo osuđeni na sportske sale. Na sreću, sa našim koproducentima u Beogradu nemamo takvih problema, pa možemo lepo igrati „Mamma Mia!“, „Zaljubljenog Šekspira“ itd.  A ovom prilikom dolazimo na gostovanje u BDP sa muzičkom komedijom: „Časne Sestre u Akciji!“, drugi najduže igrani šou na Off Broadwayu), našom produkcijom koja će vas i nasmejati i odoborovoljiti, te ukazati da svako od nas može postati sveti, ako ima volje.“ – izjavio je Jure Franko.

„Časne sestre u akciji“, originalno „Nunsense“, je izvanredno delo Dena Gogina koje je premijerno prikazano u decembru 1985. u Čeri Lejn teatru i druga je najduža predstava van Brodveja.  U proteklih trideset godina, predstava je postala pravi međunarodni fenomen, jer je prevedena na više od 26 jezika i gleda je publika širom sveta.

„Časne sestre u akciji“ je maštovita priča o pet monahinja koje se nađu u finansijskim teškoćama i prinuđene su da pripreme dobrotvornu priredbu u kojoj svaka od njih želi da bude prva zvezda.  U nizu neobičnih situacija monahinje se pojavljuju u sasvim drugačijem svetlu nego što smo navikli.  U centru pažnje, pevajući, igrajući i smejući se, svako pojedinačno i svi zajedno sijaju na svoj jedinstven način.

U slovenačkoj verziji nastupaju vrhunski slovenački umetnici – Gojmir Lešnjak, Simona Vodopivec, Alenka Godec, Marjan Bunič, Lea Barta Pesek/Tanja Pečenko, Miran Juvan, koji oduševljavaju posetioce i najposećenijeg mjuzikla u Sloveniji svih vremena: Mama Mia!

Foto: Producentska kuća Prospot.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..