Prvobitna produkcija ovog mjuzikla na našu scenu je postavljena 2021. godine, u uslovima pandemije korona virusa, kao jedina kompletna, integralna muzička produkcija u pozorištima u toj sezoni. Proces odabira naslova nove produkcije u toj „okrnjenoj“ sezoni bio je veoma zahtevan i složen. Neizvesnost koja je sve vreme bila nad nama, a naročito u pozorišnoj umetnosti, nemogućnost standardnog procesa rada, primorala nas je da se okrenemo alternativnim rešenjima. Upravo iz tih razloga, odlučili smo se za produkciju manjeg mjuzikla. Odabir naslova je bio veoma komplikovan, jer smo uvek kao premisu imali atraktivnost, slušljivost i modernizaciju, najpre za našu publiku.

Izborom mjuzikla Poslednjih pet godina, ponovo smo učinili iskorak u našoj repertoarskoj politici, uvođenjem forme modernih mjuzikla koji su na najreferentnijim svetskim scenama (Brodvej i Vest End) aktuelni već više od 10 godina.

Brodvejski hit, koji je doživeo i svoju Holivudsku ekranizaciju 2015. godine, kompozitora i tekstopisca Džejsona Roberta Brauna, prikazuje nam ljubav, patnju, potragu za karijerom, brak i rastanak u veoma atraktivnoj muzičkoj i dramskoj formi. Veliki muzički i glumački zadaci su postavljeni pred samo dvoje glavnih aktera, uz pratnju malog igračkog ansambla i benda koji je sastavljen od samo šest muzičara.

Ovaj naslov vraćamo pred našu publiku u sezoni 2023-2024. sa dodatno osveženim izvođačkim ansamblom, a premijera obnove se očekuje 27. oktobra.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..