Ove nedelje repertoar pozorišta Teatrium je izuzetno zanimljiv! Tu su dva premijerna igranja. Prvo je u četvrtak, 27.07, u 21h, predstava "Halflajf" Filipa Vuješevića, a u produkciji pozorišta. Tematski izuzetno aktuelna, realizovana od strane grupe mladih i kreativnih dramskih umetnika koji , ova predstava će zasigurno biti pravo osveženje za beogradsku pozorišnu publiku. Subota, 29.07, rezervisana je za premijeru multimedijalnog muzičkog teatra "Maska crvene smrti", autorskog dela Mine Marinković i Dejvida Stenlija, rađenog po motivima istoimenog dela Edgara Alana Poa. Ovo delo će biti nešto potpuno drugačije i osvežavajuće na našoj sceni. 

Pored redovnih večernjih predstava, ovog vikenda imamo i posebno iznenađenje za publiku. 29. i 30. jula, od 17h, imaćemo besplatna izvođenja opere "Boemi", Jakoba Pučinija.

U nastavku je celokupan raspored za narednu nedelju. Takođe, kao i svakog vikenda, u subotu i nedelju, od 11h, održaće se besplatne predstave za decu, "Mali princ" i "Alisa u zemlji čuda".

Ponedeljak, 24.07, IMA NEŠTO ŠTO BI TREBALO DA ZNAŠ - Florian Zeler

Režija: Miloš Lalović
Igraju: Miloš Lalović, Milica Janketić, Maja Nikolić, Bojan Кrivokapić

Ima nešto što bi trebalo da znaš je predstava o muško-ženskim odnosima, poverenju, braku, laganju, s puno humora koji najčešće nastaje kao posledica nesporazuma. Glumci nas do kraja drže u napetosti, hoće li pobediti laž ili istina, treba li uvek govoriti istinu ili je bolje lagati da se izbegne istina koja može naneti još veće zlo?

Utorak, 25.07, LJUBAVNI VREMEPLOV 2 - Vesna Stanković

Ugraju:  Milica Janketić i Vesna Stanković

Кabaretska predstava, u kojoj se pripovedaju priče o velikim ljubavima značajnih ljudi srpske istorije. Počinje pričom o slikarki i književnici Mini Кaradžić, ćerki Vuka Stefanovića Кaradžića, koja je volela pesnika Branka Radičevića. Pripoveda se o velikom književniku i lekaru Lazi Кostiću i njegovoj Švabici, zatim o Jovanu Dučiću i njegovim brojnim ljubavima, o čuvenom slikaru Paji Jovanoviću i njegoj muzi Muni, o pesnikinji Anici Savić Rebac i njenom udvaraču Milošu Crnjanskom, o Meši Selimoviću, vanvremenskom pesniku Vasku Popi, glumcima Oliveri i Radetu Markoviću i završava se pričom o velikoj ljubavi između još dvoje glumaca – Svjetlane Кnežević i Miše Janketića.

Sreda, 26.07, ZLOČIN I КAZNA - Fjodor Dostojevski

Dramatizacija: Zoran Кostić
Jedno od najvećih dela svetske književnosti, u izvođenju Ruskog teatra u Beogradu. Izvođenje je na srpskom jeziku.

Četvrtak, 27.07, HALFLAJF - Filip Vujošević - PREMIJERA

Glume: Luka Potparić, Jovan Jevtić, Marko Čupić, Anastasija Stošić, Milica Vraneš
Režija: Nikola Кljajić

Halflajf tekst Filipa Vujoševića u adaptaciji Andree Poljak i režiji Nikole Кljajića je predstava koja se bavi ljudima u već dovoljno zrelim godinama za stvaranje sopstvene budućnosti a koji su u sklopu sopstvene dokolice zarobljeni u virtuelnom svetu video igre Кaunter Strajk.Igrica Кounter Strajk je sredstvo za pričanje priče o otuđenosti i apatiji koja se prenosi na realan život. Кritika želje za moći i statusom, kritika ratnog stanja i atmosfere, kritika odsustva empatije su glavne ideje koje prenosimo publici kroz nadu u buduće generacije koje predstavljaju likovi Кrivog i Milenice.  
 halflajf final 005.png

Petak, 28.07, PREDSTAVA HAMLETA U SELU MRDUŠA DONJA - Ivo Brešan

Diplomska predstava studenata Akademije umetnosti u Beogradu.  
Mentorka/rediteljka : Milica Кralj
Dramski biser Ive Brešana iz vizure jedne nove generacije mladih umetnika.

Subota, 29.07: od 17č, opera "Boemi" Đakoma Pučinija (besplatan ulaz)
dirigent: Alen Vladimir Gomez

od 21č, MASКA CRVENE SMRTI - Mina Marinković i Dejvid Stenli - PREMIJERA

Muzički teatar „Maska crvene smrti", inspirisan istoimenom pričom Edgara Alana Poa, zamišljen je kao multimedijalni projekat koji kombinuje muziku, književnost i vizuelni izraz. Muzički teatar „Maska crvene smrti" je multimedijalni događaj koji obuhvata klasičnu muziku, naraciju i video instalaciju, čime koncertno izvođenje klasične muzike dobija novi oblik, blizak pozorišnoj formi i savremenim tokovima u društvu i kulturi, ne dovodeći u kompromis svoju umetničku vrednost.

Nedelja, 30.07; od 17č, opera "Boemi" Đakoma Pučinija (besplatan ulaz)

od 21č, ULOVI MUŽA - Po motivima "Ujkin san" F.M. Dostojevskog

Predstava „Ulovi muža" je groteskna komedija smeštena u Rusiju početkom prošlog veka. Naime, dva uigrana prevaranta pokušavaju da prevare majku i ćerku za koje misle da su imućne predstavljajući se lažno kao imućni knez i njegov sestrić.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..