Ove sezone, u godini u kojoj se obeležava 80 godina kako nas je veliki naučnik napustio, je prilia da se pogleda predstava "Tesla, svetlopis u vremenu" , Miroslava Benke, na letnjoj sceni Teatriuma, 14. i 15 jula, u 21č, u prelepom atrijumu Кapetan-Mišinog zdanja. Predstava je prethodne godine premijerno izvedena na pozornici Teatrijuma u atrijumu Кapeta-Mišinog zdanja. Ove godine, gostovala je na Viminacium festu u Požarevcu, a glumica Vesna Stanković dobila je nagradu publike za glumicu večeri. U predstavi „Tesla, svetlopis u vremenu" koja se bavi životom i delom Nikole Tesle, ideja je ponovo preispitivanje njegov lika i dela, kao i vremena i okolnosti u kojima je stvarao i čime nas je sve zadužio.

Radnja predstave se dešava u rodnoj Lici, u kući genijalnog pronalazača i naučnika Nikole Tesle, u Njujorku, na Longajlendu i u Teslinim snovima, a sama predstava je prikazana ahronološki - različita razdoblja i doba njegovog života se logički prepliću u skladu sa povezanošću ideja.

Režiju potpisuje Miroslav Benka, a bogatu glumačku trupu, između ostalih, čine i Dragoslav Ilić, Milan Nikitović i Marko Jakšić, koji tumače Teslu u različitim životnim dobima, Vesna Stanković kao Teslina majka, Nenad Maričić, Nenad ćirić, Lepomir Ivković, i mnogi drugi.

Foto:promo

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..