allege-Dieter-HartwigOvogodisnjim programom preispitujemo iznova granice savremenog plesa u sopstvenoj sredini i evropskom kontekstu, ali i koncepte festivalskog programiranja, kustoskih praksi i odnosa izmedju selektora, umetnika i publike.

Program festivala sastoji se od predstava, prezentacija, diskusija i umetničkih intervencija koje predlazu podjednako kustoskinje festivala, Dalija Aćin i Dragana Alfirević kao i sami učesnici - umetnici, teoretičari, kustosi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Rumunije, Švedske, Francuske, Švajcarske, Čilea, Švajcarske...

Stanica na ovom Kondenzu saradjuje sa Hybris Konstproduktion, organizacijom iz Stokholma, na konceptu i realizaciji “kustoskog programa” i povezuje sa festivalom LocoMotion koji od 24. do 29. oktobra organizuje naša partnerska organizacija Lokomotiva u Skoplju.

Zainteresovani će imati prilike da, pored raznovrsnih sadražaja u toku dana, vreme sa gostujućim umetnicima provedu i uz zajedničke vegetarijanske obroke za koje je potrebno najaviti se ranije (vise informacija www.dancestation.org ).

Festival su podrzali Grad Beograd, Pro Helvetia, Svedski institut, Svedski komitet za dodelu grantova, Francuski institut, Beograd, Ministarstvo kulture Republike Srbije, Bitef teatar i CZKD.

Cena karata: 300 din <> Cena obroka: 300 din
Rezervacija karata

Vise informacija o ucesnicima i programu OVDE

Festval ce otvoriti predstava Mining/Rudarstvo 21.oktobra u 20h u Bitef tetaru. Istraživanje tela kao granice u pokretu između budućnosti i prošlosti, gde je opažanje jednako halucinaciji. Moramo imati snage da vrednujemo beskorisno, moramo imati volje da sanjamo. (H. Bergson) 

Autor i izvođač: Rodrigo Sobarzo de Larrachea
Konsultacija: Varinia Canto Vila

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..