Predstava “Ko igra Sonju Savić” je produkcijska saradnja Gradskog pozorišta Čačak i Bitef teatra kao deo programske celine “Na kaldrmi” projekta “Čačanska rodna”- Kulturne prestonice Srbije 2023. Autorski tim predstave čine: Andraš Urban (režija, koncept i scenografija), Vedrana Božinović (dramaturgija), Selena Orb (kostim), Irena Popović Dragović (muzika) i Aleksandar Bradić (izvršna produkcija). U predstavi igraju: Nikola Voštinić, Bratislav Janković, Borjanka Ljumović i Ivana Terzić. Predstava se premijerno igra u Kulturnom centru Čačak 22. maja, a beogradsku premijeru ima 24. maja u Bitef teatru u okviru Bitef zone.

Reč reditelja Andraš Urbana:

“Mislim da je Sonja jedno od poslednjih izvođenja imala kod nas u subotičkom pozorištu “Deže Kostolanji”. Ovo će biti priča o izgubljenim generacijama i talentima. O tome kako na ovim prostorima samo do određene granice postojimo, a onda se sve samelje u nešto”.

24. maj u 20:00, Bitef teatar
KO IGRA SONJU SAVIĆ

Režija i koncept: Andraš Urban

Dramaturgija: Vedrana Božinović
Scenografija: Andraš Urban
Kostim: Selena Orb
Muzika: Irena Popović Dragović
Izvršna produkcija: Aleksandar Bradić
Igraju: Nikola Voštinić, Bratislav Janković, Borjanka Ljumović, Ivana Terzić
Produkcija: Gradsko pozorište Čačak u saradnji sa Bitef teatrom
Čačanska rodna, Nacionalna prestonica kulture 2023.
Trajanje: 1h25'

„Ja sam svoj beskućnički život proveo po pustarama. I ti bi još hteo da vidim razlike. Pogledaj molim te tu vukojebinu. Ja nikad iz nje nisam mrdnuo. Zato me zajebi sa svojim pejzažima. Sve je to pustara. Proveo sam svoje pišljivo postojanje ovde kad ti kažem – ovde. U govnoklizu.“ – Estragon, Čekajući God(A), režija Sonja Savić

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..