U petak 19. maja u 18.00 velika sala SKC-a, odigraće se predstava Accsdemia Teatrale di Roma „Sofia Amendolea“ SOFT RAINS u režiji, dizajnu svetla, scenariju i scenografiji PAOLO ALESSANDRI-ja. Кraj sveta - tačnije kraj čovečanstva - dešava se sada, u ovom trenutku: osvetljeno led lampicama, pojačano bežičnim mikrofonima, snimljeno pametnim telefonima i deljeno na društvenim mrežama... Paolo Alessandri je osnivač, kodirektor, profesor, dramaturg i reditelj Pozorišne akademije„Sofia Amendolea“ u Rimu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Rimu (scenografija) 2000. godine eksperimentalnim radom o pop-artu i pozorištu apsurda, a piše i režira predstave širom sveta.

U poslednjih pet godina, svojim poslednjim akademskim produkcijama učestvovao je na više od 30 međunarodnih festivala u Evropi, Severnoj Africi i Bliskom istoku. Nakon što je za svoje poslednje četiri pozorišne predstave dobio oko 20 međunarodnih nagrada, i njegova festivalska predstava (2022) „Doći će meke kiše“, nagrađena je kao najbolja pozorišna predstava u Staroj Zagori (Bugarska). Na Međunarodnom festivalu „Sitfi“ u Šarm el Šeiku (Egipat) nagrađen je Specijalnom nagradom žirija za pozorišnu inovaciju, a osvojio je i Gran-pri za najbolju predstavu i najbolju scenografiju na festivalu „Fiesad“ u Rabatu (Maroko). Trenutno je profesor telesne ekspresije na Pozorišnoj akademiji „Sofia Amendolea” u Rimu i vodi radionice i masterklas kurseve u Poljskoj, Maroku i Italiji.
 
Festival internacionalnog studentskog teatra - FIST -  prikazuje programe nastale kao rezultat nastavnog procesa na visokim umetničkim školama. Sam festival deo je nastavnog programa i profesionalne obuke koji se sprovodi na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Кostimograf: Monica Raponi
Dizajn zvuka i kompozitor: Danilo Butkovich
Tehnika glasa: Valeria Fiore
Izvođači:
Francesca Bax, Giulia Franco , Aurora Dario , Stefania Ferrara, Chiara Ghiringhelli, Lucrezia Moneta, Carlotta Notaro, Massimiliano Puddu

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..