Od 13. do 25. jula, u baletskim salama Nacionalne fondacije za igru u Beogradu (Kolarčeva 3), biće održan intenzivni majstorski kurs baleta i savremene igre. Kurs je namenjen učenicima baletskih škola, od 7-12, kao i od 13-18 godina starosti. Pored časova baleta, baletskog repertoara i rada na pas de deux tehnici, deca i mladi igrači će se susresti sa savremenom igrom, hip hopom, salsom, i novim formama umetničke igre. Raspored podrazumeva svakodnevne časove od 10-15h. Nastavu vode baletski igrači i pedagozi sa Kube i iz Beograda. Broj mesta je ograničen, a prijavljivanje je planirano do 1. jula. Kontakt: 064 973 12 57 ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Randol Betankur je rođen u Holginu, na Kubi. Nakon završene Nacionalne baletske škole u Havani, sa diplomom baletskog igrača i pedagoga, 2012. godine se otisnuo u svet.

Svoj prvi angažman dobio je u Johanesburgu, gde četiri godine provodi u Joburg baletu. Sledeće četiri godine bio je angažovan u Nacionalnom baletu Ekvadora. Od 2019. godine, solista je Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu. Nosilac je medalja i nagrada na internacionalnim baletskim takmičenjima u Kejp Taunu, Istanbulu i Pekingu.

Kristofer Vaskez rođen je u Havani, na Kubi. Završio je Nacionalnu baletsku školu u Havani 2011. godine i iste godine dobija angažman u Nacionalnom baletu Kube. Sa Nacionalnim baletom Kube gostovao je u SAD, Italiji, Francuskoj, Kini, Kanadi, Porto Riku, Salvadoru, Meksiku. Trenutno živi i radi u Beogradu, kao član baletskog ansambla Narodnog pozorišta.

Olja Đukić  rođena je u Beogradu. Srednju baletsku školu Lujo Davičo završila je 2011. godine i iste godine dobija angažman u Narodnom pozorištu gde nastupa i danas kao stalni član ansambla baleta . 2016. godine diplomirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odsek Pedagogija. Tokom školovanja usavršavala se na seminarima u Varni. Dobitnik je Nagrade Dositeja. Učestvovala je na gala večeri Internacionalnog baletskog takmičenja Mia Čorak Slavenska u Zagrebu 2016. godine.  U okviru kulturne razmene, sezonu 2017/18 provodi u Ekvadoru gde je bila angažovana u Nacionalnom baletu Ekvadora. Od 2019. godine živi i radi u Beogradu.

Luka Lukić je igrač i pedagog hip hopa. Nastupao je u predstavi „Prokleta avlija“ u režiji Nebojše Bradića i produkciji Nacionalne fondacije za umetničku igru, kako u beogradskom Narodnom pozorištu, tako i na turnejama u inostranstvu.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..