Sinoć je na Ljetnjoj pozornici svečanim uručenjem ključeva grada od strane Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i Predsjednika opštine Kotor Aleksandra Stjepčevića predstavnici djece Anastasiji Sredojević otvoren 23. Kotorski festival pozorišta za djecu. U pozdravnom govoru Predsjednik opštine je pričao o značaju koji festival ima i za grad i za državu Crnu Goru.

 

Napomenuo je i da će kroz kotorski festival pozorišta za djecu grad Kotor ugostiti preko dvije stotine umjetnika iz 18 zemalja. Zatim se prisutnima obratio i Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović. On je, takođe govorio o značaju festivala, a poseban akcenat je stavio na osnivanje pozorišta za djecu koje prema njegovim riječima svakako treba i mora biti u Kotoru, što je izazvalo oduševljenje prisutnih.

 

Predsjednik je dodao da: „Festivali kada se osnivaju obično budu planirani da traju kratko ali se na kraju brzo završe, ali ovaj naš, kotorski traje već 23 godine i još se širi, što znači da imamo nešto kvalitetno čime treba svi u Crnoj Gori da se ponosimo“.

 

Poslije Predsjednikovog govora su i predati ključevi grada i time je festival zvanično otvoren.

 

Festival je počeo predstavom Čarobnjak iz Oza, Gradskog pozorišta iz Podgorice. Pozorišna magija je bila na sceni punih sat i dvadeset minuta i djeca su bez daha pratila bravure glumaca. Kristina Stevović kao Doroti, Jelena Simić kao Strašilo i Limeni Deajan Đonović, kao i svi ostali su iz minuta u minut mamili osmjehe i uzdahe oduševljene publike, tj. djece.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..