Termini izvođenja predstava u decembru u Parobrod teatru. Možete pogledati predstavu "Šarlota" 16. & 17. decmbra, "Čekanje" 18. decembra i "U samoći pamučnih polja" 26. decembra. Više o predstavam pročitajte u nastavku.

 

“ŠARLOTA”
16. decembar 2014. u 20h
17. decembar 2014. u 20h


Rekonstrukcija predstave „Sam sebi žena“ po tekstu Daga Rajta
Režija: Anđelka Nikolić, izvođenje: Slobodan Beštić

O Dagu Rajtu i Šarloti fon Malsdorf


Dag Rajt rođen je 1964. godine u Dalasu, SAD. Debitovao je 1997. dramom Pero, o životu Markiza de Sada, za koju je dobio nagrade Obi i Keserling. Film koji je snimljen po ovom komadu dobio je više značajnih nagrada kao i nominacije za Oskara i Zlatni globus. Najuspešnije Rajtovo delo je, ipak, komad o berlinskom transvestitu Šarloti fon Malsdorf, Sam sebi žena (2003), koji je ovenčan nagradama Pulicer i Toni, preveden na brojne jezike i igran širom sveta.


Šarlota fon Malsdorf (1928-2002), rođena kao Lotar Berfelde, poznata je kao gej ikona i osnivač muzeja Grundercajt iz Berlina. O njoj je snimljen dokumentarni film i napisano više pozorišnih komada. Muzej Grundercajt i danas postoji, i u njemu je snimljen deo video materijala koji se koristi u našoj predstavi.

 

Cena ulaznice je 400 dinara.

 

„ČEKANJE“

18. decembar 2014. u 20h


Adaptacija teksta, režija i izbor muzike: Ivan Jevtović, igraju: Janko Cekić i Lazar Dubovac, kostim: Sandra Bugarin Jevtović, scenografija: UK Parobrod, fotografije: Una Škandro, plakat: Milica Zeljković

 

“Čekanje” je autorski projekat glumaca Ivana Jevtovića, Janka Cekića i Dubovac Lazara. Inspiraciju za ovaj projekat autori su pronašli u italijanskom dramskom tekstu “Čekajući Marčela”, čiji su autori Stefano Riči i Đani Forte. Oni pišu o usamljenosti, otuđenosti, odvojenosti od realnog života. O čovekovoj potrebi za socijalizacijom, o nadi da ćemo biti prihvaćeni od strane društva.


Njihovi likovi Teo i Elio su neka vrsta reinkarnacije Vladimira i Estragona, čuvenih Beketovih junaka i oni se, naime, nalaze u bezizlaznoj situaciji i kao Vladimir i Estragon, spominju, nadaju se i čekaju nekoga ko se, zapravo, nikada neće pojaviti.

 

Cena ulaznice je 300 dinara.

 

“U SAMOĆI PAMUČNIH POLJA”
26. decembar 2014. U 20h


Reditelj: Stevan Bodroža, uloge: Vladimir Aleksić, Milutin Milošević, dramaturg: Slobodan Obradović, koreograf i kreativni konsultant: Damir Todorović, kostim i scena: Srđan Matijašević, muzika i obrada zvuka: Vedran Vučić, prevod teksta: Ivan Medenica, scenski govor: Dijana Marojević, fotograf: Ivan Grlić

 

Ovaj komad ima elemente trilera, uzbudljiv je i provokativan kao i celokupni Koltesov opus. Dva čoveka susreću se u tami noći, na uglu neke ulice i pokušavaju da obave neku tajanstvenu trgovinu. Pisac ih i naziva arhetipskim imenima – Diler i Kupac. Oni govore tajanstvenim jezikom, skoro u šiframa. Njihov odnos intenzivan je i opasan. Šta je predmet njihove trgovine, šta Diler pokušava da proda Kupcu, šta je ono što se Kupac nada da će dobiti od Dilera? Ovaj tekst otvara mnogo mogućnosti, stavlja pred gledaoca mnoštvo čudnovatih tajni od kojih zastaje dah.

 

Cena ulaznice je 300 dinara.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..