Jugoslovensko dramsko pozorište i Fondacija Jugoslovenskog dramskog pozorišta pokrenuli su projekat „… i ja volim pozorište” kako bi učenici završnog razreda gimanzije mogli da se upoznaju s procesom stvaranja i prikazivanja pozorišnih predstava u uslovima visoko profesionalne produkcije i na vrhunskom umetničkom nivou. Projekat je pokrenut sa ciljem da se mladim ljudima približe  vrednosti i značaj umetnosti.


Tokom posete JDP-u, gimnazijalci će saznati kako funkcioniše jedan veliki teatar, imati priliku za organizovan obilazak zgrade pozorišta, beplatno gledati jednu od predstava sa repertoara, sresti se i razgovarati sa glumcima i ostalim učesnicima u pozorišnom procesu.


U nedelju, 7. decembra učenici Filološke gimnazije u Beogradu posetili su naše pozorište, pogledali predstavu MLETAČKI TRGOVAC Vilijama Šekspira u režiji Egona Savina i nakon predstave razgovarali sa Egonom Savinom, Predragom Ejdusom i Draganom Mićanovićem.


U nedelju, 14. decembra Jugoslovensko dramsko pozorište će ugostiti učenike V beogradske gimnazije koji će gledati predstavu POKOJNIK Branislava Nušića u režiji Igora Vuka Torbice na sceni Teatra “Bojan Stupica” i razgovarati sa rediteljem Igorom Vukom Torbicom i glumcima Dejanom Dedićem i Stefanom Bundalom.


Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..