maske-indexOd 01.septembra 2010.godine, studio “THEATAR ART” radi i na novoj adresi, u ulici Dubrovačka 10, u Zemunu. Svečano otvaranje novog studija biće održano 14. oktobra 2010.godine od 18 do 21h, u prostorijama studija i restoranu Vile Petra, Dubrovačka 10, Zemun. Sekretarijat za obrazovanje podržao je rad ovog neprofitnog studija.

 

Program otvaranja studija:


18.00 do 18.30h - nastup ansambla renesansne muzike Joculatores Slavenses

- radionica za decu – oslikavanje maski

18.30h do 19.00 - glumci dramskog studija “THEATAR ART” – kratke glumačke etide

- gitaristi studija “GUITAR ART” i pevači dramskog studija “THEATAR ART” – popularne rock i pop kompozicije

- profesori dramskog studija “THEATAR ART” Vladimir Racković i Vladimir Cvejić, u pratnji Sare Mijatović – performans

19.00h – svečano otvaranje – gost iznenađenja

19.00 – 21.00h – prijem uz projekcije inserata sa javnih nastupa učenika sa video bima.

Svečanom otvaranju prisustvovaće i mnogi gosti iz sveta umetnosti kao i prijatelji našeg studija Ivan Klemenc, Mako Stojanović, glumac Nikola Đuričko, glumica Jelena Helc, mučar i producent Marko Kon, glumica Jelisaveta Orašanin, glumac Nenad Savić I mnogi drugi.

Dramski i muzički studio “THEATAR ART” postoji već 12 godina u okviru Društva srpsko-grčkog prijateljstva, u ulici Molerova 16 u prilagođenom prostoru, opremljenom najsavremenijim nastavnim sredstvima.

Studio funkcioniše na nekoliko različitih nivoa. Prvi nivo je dramski studio “Glumilište” za decu od 4 do 7 godina, a drugi “Dramilište” za decu od 7 do 12 godina. Ove grupe vode iskusni pedagozi: glumica Nela Stanojević sa kojom deca istražuju sve domene scenske glumačke igre; filmski reditelj Milan Kostić koji decu uvodi u osnovna znanja o filmskoj i televiziskoj glumi; muzički pedagog Sara Mijatović, koja ih upoznaje sa osnovama muzičke umetnosti. Ciljevi rada sa ovim uzrastima su da deca kroz igru na što bolji način upoznaju pozorišnu umetnost koja je kompleksna i u sebi praktično sadrži sve vidove umetnosti: pisanu reč, glumu, režiju, likovnu umetnost, muzičku umetnost kao i sport. Sve aktivnosti sprovode se uvek kroz igru a kod dece podstiču koncentraciju, maštu, kreativnost, oslobađanje emocija, komuniktivnost, toleranciju i samopouzdanje, tako da deca dobijaju mogućnost da bolje upoznaju sebe, sve oko sebe i time spremniji dočekuju sve naredne životne i umetničke izazov.

 

Sledeći nivo je dramski studio “THEATAR ART” koji je za mlade starije od 12 godina a koji funkcioniše na principu klasa i prilagođen je prethodno stečenim znanjima i iskustvima, a vode ga iskusni dramski pedagozi - glumac i pozorišni reditelj Darko Stanojević i psiholog Svetlana Radović. Ovaj nivo obuhvata i ostale segmente koji podržavaju dramsko i pozorišno edukovanje, a to su:

- gluma pred mikrofonom (radijska gluma) – prof.Vladimir Racković, umetnički lider Beogradskog Dixieland Orkestra i vlasnik tonskog studija Odiseja

- gluma pred kamerom (filmska i televizijska gluma) – prof.Milan Kostić, filmski reditelj i vlasnik producentske kuće Vertical Media

- vokalna tehnika – prof.Sara Mijatović, solo pevačica

- balet – gostujući predavači

- scenski pokret, pantomima, scenske borbe – prof.Vladimir Cvejić, umetnički direktor AP “Branko Krsmanović” i gostujući profesori: prof.Ivan Klemenc – redovni profesor FDU u Novom Sadu, prof.Marko Stojanović – redovni profesor ALU, prof.Bojan Mijatović – asistent na ALU, prof.Violeta Đorđević – glumica De Kleine Academy – Theater- Jacques Lecoq, gostujući profesor iz Holandije

- dramaturgija – prof.Milan Delčić - Delča, umetnik

- step – prof.Irena Žujović, džez balerina

- lutkarstvo – prof.Ivana Karanović, lutkar

- jahanje I mačevanje.

 

Na ovim nivoima se kroz sveobuhvatno dramsko edukovanje kod dece pobuđuje razumevanje i ljubav prema svim granama umetnosti. Time postižemo da čime se god “naša” deca u budućnosti bavila, uvek će moći da primene i sva znanja i iskustva stečena u ovom studiju.

 

Oblast pripremne nastave za sve smerove Akademija dramskih umetnosi vode iskusni pedagozi: glumac i pozorišni reditelj Darko Stanojević, glumac Srećko Mitrović, filmski reditelj Milan Lolić, dizajner tona i muzičar Vladimir Racković, producent Kristijan Vojinović, dramaturg Milan Delčić-Delča.

 

Studio klasične gitare “GUITAR ART” radi sa svim uzrastima dece starije od 5 godina kroz forme individualne ili grupne nastave, a vode ga gitarista prof. Darko Stanojević i asistent Milica Lozo. Deca uz osnove znanja o sviranju klasične gitare stiču i osnovna znanja iz teorije muzike i vokalne tehike, solo pevanja, impostacije glasa i disanja u radu sa prof. Sarom Mijatović, solo pevačicom.

 

Od ove godine počinjemo i rad u domenu likovne umetnosti kroz: Arts& crfts, Slikanje, Crtanje I Vajanje.


Kroz 12 godina postojanja, studio je uspešno sarađivao sa medijskim kućama: Film 87, Semio, RAF, McCan, Vertical Media, Kobra i mnogim drugim. Takođe smo i sarađivali sa FDU i Akademijom umetnosti u Pragu.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..