kondenzObaveštavamo Vas da će se od 18. do 20. oktobra 2010. godine održati treći po redu KONDENZ – festival savremenog plesa. Predstave će biti prikazane u Bitef teatru (skver Mire Trailović 1, www.bitef.rs) i kulturnom centru Rex (Jevrejska 16, www.rex.B92.net).

Misija Kondenz festivala, da beogradskoj publici ponudi istinski nove, savremene tokove na polju savremenog plesa i izvođačkih umetnosti, se nastavlja. Ovogodišnji Kondenz festival će tokom tri festivalske večeri predstaviti autore iz pet zemalja (Švajcarska, Kanada, Slovenija, Hrvatska, Srbija), sa fokusom na balkansku regiju. Specifičnost ovogodišnjeg Kondenz festivala je u njegovoj potrebi da predstavi radove koje karakteriše istraživanje različitih načina scenskog prisustva i različitih mogućnosti komunikacije sa publikom. Pored predstava, Kondenz će organizovati i radionicu namenjenu plesačima i koreografima, koju će održati švajcarska plesačica i koreografkinja Maud Liardon.

Selektorke festivala su Dragana Alfirević i Dalija Aćin.

Kondenz je iniciran 2008. godine kao deo Nomad Dance Academy, platforme za saradnju, edukaciju i promociju savremenog plesa u balkanskoj regiji i realizuje se u saradnji sa projektom Jardin d’Europe.

Osnivač i organizator festivala je Stanica Servis za savremeni ples–organizacija koja se zalaže za razvoj i profesionalizaciju savremene plesne scene u Srbiji i kontinuirano radi na razvoju savremene plesne scene na Balkanu.

Ovogodišnji festival su podržali: Švajcarski program za kulturu, program Evropske Unije Kultura 2007-13 i sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

www.dancestation.org/kondenz
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..