Sinoć je na sceni „Jadran“ Narodnog pozorišta u Subotici Geza Balog, dobitnik nagrade „Mali princ“, svečano otvorio dvadeset prvi Međunarodni festival pozorišta za decu. Tokom svečane ceremonije selektor i direktor Festivala Slobodan Marković uručio je Nagrade za životno delo „Mali princ“ Gezi Balogu, reditelju, dramaturgu i teatrologu iz Mađarske i Zorici Bajford, koja je nagradu primila u ime supruga Timotija Džona Bajforda, britаnskog režisera, scenаriste i glumca.

 

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Subotice Jene Maglai, koji je, između ostalog, rekao: „21. po redu Festival, je brojka koja obavezuje sve nas, i našu zajednicu, državu i pokrajinu. Naš zajednički zadatak je da održimo i da podignemo na još viši nivo ovaj festival, jer je on evidentno od nacionalnog značaja. Ovo je jedan od najznačajnijih festivala u gradu i regiji i to nas dodatno obavezuje da se o njemu brinemo“.

 

Slaviša Grujić, pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje je istakao: „Ovde se čuje jezik koji samo deca razumeju“, i dodao: „Ovih dana ćemo gledati veselo, pomalo naivno, razdragano društvo na ovoj sceni i moramo se jako truditi da dokučimo sve ono što žele da nam pokažu. Naš posao je da za to nađemo novac, obezbedimo podršku“.

 

Nakon njih prisutnima se obratio i selektor i direktor Festivala Slobodan Marković: „Hvala vam što ste do Subotice prešli desetine hiljada kilometara da bi subotičkim mališanima prikazali svoje pozorišno stvaralaštvo, ali ne samo njima nego i deci Vojvodine i delimično deci Beograda. Ono što me raduje je što vidim stare prijatelje u Subotici, ali i nova lica koja podržavaju što se već 21. godinu u Subotici nešto valjano i ozbiljno dešava. Hvala na toplim rečima podrške gradonačelniku Maglaiju i pokrajinskom sekretaru Slaviši Grujiću“.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..