pr5_2Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo praizvedbu komedije "PR ili potpuno rasulo”" Nebojše Romčevića u režiji Egona Savina koja je prolongirana za septembar, nakon nesrećnog napada na glavnog glumca Borisa Isakovića koji se desio u junu.

Premijera ovog komada zakazana je za 11.09.2010., a njemu će prethoditi svečana manifestacija povodom otkrivanja figure u reljefu Aleksandra Ace Popovića po kome će I Velika scena dobiti ime, 8.09.2010.god. Istovremeno ,premijera predstave “PR ili potpuno rasulo” biće prva predstava koja će zaigrati na sceni “Aleksandar Popović”. Glumačku ekipu čine: Boris Isaković, Dušanka Stojanović Glid, Branko Cvejić, Predrag Ejdus i Maša Dakić.

Ova komedija bavi se odnosom politike i pozicije nezavisnog intelektualca. Na jednoj strani je lukavi, vešti PR političke partije koja je u vlasništvu srpskog tajkuna; u njegovoj partiji više nema nekompromitovanih članova i zato kreće u potragu za nezavisnim intelektualcem, vrstom koja se u Srbiji smatra naivnom, principijlenom i finansijski ugroženom.
Odabira vizantologa za čiji naporni rad čak ni njegova porodica nema razumevanja i daje mu mefostofelovsku ponudu koju ovaj ne može da odbije. Naučnik pristaje da bude kandidat na sledećim političkim izborima, ali u naivnoj veri da će njegov angažman u politici doneti koristi svim građanima. Međutim, čim stupi u svet politike, videće da se radi o paralelnoj stvarnosti u kojoj žive ljudi iz politike i, naravno, pokleknuće.  Njegov identitet se menja dnevno, zavisno od istraživanja javnog mnenja i želja ciljnih grupa. U tom neprekidnom grotesknom prilagođavanju rezultatima istraživanja, on potpuno gubi svoj identitet, što dovodi do nerazrešivog sukoba unutar porodice, ali i gubitka inelektualne časti i integriteta. Nekoliko dana kasnije, međutim, javno mnjenje želi bradatu ženu za predsednika te naš intelektualac, sažvakan i ispljunut od politike ostaje sam, ne shvatajući gde je pogrešio.



Nebojša Romčević
PR ili POTPUNO RASULO
Režija: Egon Savin


Igraju:

Boris Isaković
Dušanka Glid Stojanović
Branko Cvejić
Predrag Ejdus
Maša Dakić



<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..