Drugu godinu zaredom, u Centru za kulturu Rakovica, organizuje se Festival poezije beogradskih osnovaca, pod nazivom MALI POBEDNIK. Isprva zamišljen kao predizborno takmičenje za međunarodni festival dečije poezije u Banja Luci, Mali pobednik je brojem prijavljenih učesnika, kvalitetom radova, kao i profesionalnom organizacijom, prerastao prvobitne okvire i slobodno se može reći, postao samostalan Festival, rekla je gospođa Sonja Pješčić, ispred Kultarta, koji je, zajedno sa centrom za kulturu Rakovica kao domaćinom događaja, suorganizator festivala.

 

Želja Kultarta je da radi na: promociji i edukaciji talentovanih učenika, na stvaranju nove generacije pesnika; na promociji i organizovanju druženja malih pesnika sa velikim, kao i upoznavanje i druženje sa pesnicima čiji su radovi zastupljeni u čitankama; na profesionalnom usavršavanju nastavnika i roditelja i naravno na promociji Beograda i naše zemlje, kroz dela najdarovitijih, najmladjih sugrađana.

 

U toku dva dana Festivala, predstaviće se daroviti mladi pesnici iz preko 40 osnovnih škola Beograda.

 

O uspešnosti  festivala svedoči i podatak da je ove godine prijavljeno dva puta više škola nego prve godine održavanja i da je pristiglo 860 radova dece. U okviru programa festivala MALI POBEDNIK , nastupiće brojnieminentni gosti: Dušan Pop Đurđev (direktor Zmajevih dečijih igara), dečiji pesnici Slobodan Stanišić i Tode Nikoletov, da navedemo samo neke od njih.
Program će svojim nastupom obogatiti mladi ansambl KUD Dimitrije Koturović, pevačka grupa Prelo, baletski studio Flex kao i  hor Vrapčić.

 

Prvi dan Festivala je u četvrtak 27. marta u 12 časova, a u petak 28. marta u 12 časova, drugog dana Festivala će se proglasiti pobednici. Najbolji će svoje pesme predstaviti na međunarodnom Festivalu dečije poezije: DJEČIJE CARSTVO MIKROFIN, koje se održava u Banja Luci, krajem aprila 2014. godine.

Ulaz je slobodan. Dođite.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..