U subotu, 29. januara od 20 sati u klubu Kuglaš očekuje nas Rege veče u okviru kojeg će nastupiti bend Nestvrstani kao i Bob Marli tribjut bend Crazy Baldheada. Beogradski bend Nesvrstani već više od jedne decenije gaji autorski roots reggae pristup i održava jamajčansku kulturu stvarajući muziku i nastupajući na domaćim i stranim muzičkim festivalima, kao i u klubovima Beograda. Nesvrstani su čuvari vatre i nećete ih čuti često. Nekada i po nekoliko godina provedu u studijskom radu, bez pretenzija ka slavi ili bilo čemu nadmenom.

U okviru četrnaeste večeri Kuglaš Jam Sessions, ove nedelje, 23. januara u 19 sati u beogradskom klubu Kuglaš nastupiće Zendegi trio. Pravi ljubitelji džeza već znaju da se nedeljom u klubu Kuglaš održavaju sjajni jam sessioni u ovom klubu, koji svake nedelje imaju drugačiji program i okupljaju sve više muzičara. Četrnaesto veče vodi Zendegi trio. Čine ga: Ivan Jovanović (klavir), Vukan Potežica (kontrabas) i Nikola Radojičić (bubnjevi). U prvom setu izvodiće se autorske kompozicije i originalni aranžmani, posle čega će sešn biti otvoren i svi su dobrodošli da se priključe.

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” u četvrtak 27. januara u 19 časova u Istorijskom muzeju Srbije organizuje koncert kamernog ansambla „No boundaries duo”, koji se održava povodom obeležavanja Savindana, praznika posvećenom Svetom Savi, najznačajnijem srpskom svetitelju. Ovo je sedmi koncert klasične i popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Ponedeljak, 14. februar 2022. u 21:00 // Dom omladine Beograda, sala Amerikana - Dom omladine Beograda predstavlja koncert jedne od najvažnijih domaćih pop-rok grupa u poslednjih 30 godina! Prefinjena melodična muzika i poetski tekstovi benda Eva Braun, postali su standard u ovom žanru na domaćoj sceni. Tokom svoje duge karijere, stvorili su visokostilizovan opus koji na srpskom jeziku nema pandan. Oslanjajući se na plemenitu tradiciju anglosaksonskog gitarskog pop zvuka, kako su je fomulisali The Beatles, The Kinks ili The Byrds, odnosno Idoli i posebno Vlada Divljan u ovdašnjim okvirima, momci iz Bečeja su preko niza ploča i hitova ostavili za sobom dubok trag, koji danas služi mlađim autorima kao primer.

Bendovi Sara Džesika Panker, Bagremov Med i Affliction nastupiće u subotu, 22.januara od 20 sati u klubu Kuglaš u Beogradu. Ovu punk/metar/rock svirku, promociju mladih bendova sa scene, bendovi najavljuju ovim rečima: „Vredi čuti, poslušati, primetiti buduće hitove nepoznatih bendova koji rudare svoj put ka slavi. Svima, na već poznatom terenu, održava se prijateljski okršaj bendova u kom nema pobednika. Nakon par piva, koji svima prijaju, svi će zvučati nikad bolje, ili....?!? Nisu blizu, nisu daleko, procenite sami. Aplauz viška ne može da škodi, dodji poslušaj, može da ti godi.“

U organizaciji Beogradske nadbiskupije i po pozivu monsinjora Stanislava Hočevara u Beogradu ćemo 29. januara 2022. godine od 19 časova u katedralnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, Hadži Milentijeva 75, čuti izuzetnog umetnika na orguljama Franu Yehudu Kolonomosa Martinčevića, koji će održati jedinstveni koncert pod nazivom „Židovska kultura i tradicija u povijesti europske glazbe”. Glavna misao vodilja ovoga repertoara, je dovesti slušaoca, kroz snažnu i duboku ekspresiju orguljskih tonova u osećaj emotivnog doživljaja drame našeg aktuelnog vremena i njegovih apokaliptičnih naznaka.

<<  Februar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829