U utorak 11. februara Gun Club će ugostiti švajcarski bend The Pussywarmers & Réka čiji nastup najavljujemo za 21 čas. Cena ulaznice je 500 dinara u pretprodaji (Pinball Wizard Records, TC “Eurocentar”, Makedonska 30, local 15) i 800 dinara na ulazu u klub, neposredno pred nastup.

 

The Pussywarmers formirani su u italijanskom delu Švajcarske pre osam godina. Prva dva albuma objavili su za vodeću evropsku garage etiketu Voodoo Rhythm Records (My Pussy Belongs To Daddy 2009. i The Chronicles Of The Pussywarmers 2011.) i brojnim koncertima po kontinentu stekli poziciju najusviranijeg švajcarskog benda, ali i poziciju atrakcije koja se ne sme propustiti.

 

Njihov izuzetno autentični zvuk neobična je mešavina evropskih tradicija kao što su: tarantela, polka, valcer, vanevropskih poput calypso, swing i jazz u rasponu od dixielanda, džeza iz doba prohibicije dvadesetih godina prošlog veka, te Dope & Glory ere, ali i  istočnoevropske romske muzike i svi su žanrovi vešto upakovani u pobedničku garažnu egzekuciju. Instrumenti koje koriste The Pussywarmers (bendžo, harmonika, ukulele, kontrabas, tuba, trombon, marakas, madolina, gitare iz doba pre 2. svetskog rata...) gotovo da datiraju iz doba navedenih žanrova, kao i garderoba tj. scensko pojavljivanje ovog sastava.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..