Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da će u subotu, 25. januara, sa početkom u 21h, u dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo, biti održan koncert Ramba Amadeusa & Two Winettous. Na koncertu u Pančevu očekuju nas i specijalni gosti koje je Rambo najavio putem društvene mreže Fejsbuk.


Antonije Pušić (Kotor, 14. jun 1963) poznatiji pod pseudonimom Rambo Amadeus je rok pevač i tekstopisac, popularan širom bivše Jugoslavije. Diplomirao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu, na Odseku za turizmologiju.

 

Bio je višestruki viceprvak Jugoslavije u jedriličarstvu.[1] Njegove pesme kombinuju satirične tekstove o prirodi običnog čoveka i besmislenosti lokalne politike, a koristi i mešavinu muzičkih stilova (razvijajući se do drum’n'bass zvuka u novijim delima, ali dodajući mnogo elemenata turbo-folka u ranijim radovima), kao i pošalice na sopstveni račun (npr. jedan od njegovih mnogobrojnih pseudonima je i „Rambo Amadeus Svjetski Mega Car“ (RASMC), dok se na početku karijere predstavljao i kao „Nagib Fazlić Nagon, rudar koji je snimio ploču“). Poznat i kao „šarmantni kralj šaljivog popa“, na koncertima nikad ne reprodukuje doslovno studijske verzije pesama, već improvizuje, obilato koristeći humor u cilju istraživanja ljudske gluposti.


Poznat je kao kum naziva „turbo-folk“, što je njegov svojevrstan doprinos domaćoj pop-kulturi. Rambo Amadeus je ovako opisao sopstveni zvuk u vreme svog prvog albuma (1988. godine), a naziv je potom preuzet od zvezda novokomponovane narodne muzike, dobivši sasvim novo značenje ranih devedesetih godina. Neki njegovi fanovi porede stil i karijeru Ramba Amadeusa sa Frenkom Zapom, mada je puno primerenije poređenje sa Kapetanom Bifhartom (engl. Captain Beefheart).


Ulaznice za koncert su u pretprodaji na blagajni dvorane „Apolo“ po ceni od 300 dinara, a na sam dan koncerta, prodavaće se po ceni od 500 dinara.

 

Karte za sve programe Doma omladine možete kupiti na biletarnici dvorane „Apolo“. Radno vreme biletarnice je od 12h do 18h, subotom od 14h do 18h.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..