UK „Parobrod“ na sceni „Das Boot“ u četvrtak, 16. januara, je organizovan džez koncert sastava Drama Organ Trio. Ulaz na program je besplatan. Koncert počinje u 21.30. “Drama Organ Trio” svoj nastup zasniva na originalnim kompozicijama i aranžmanima Aleksandra Cvetkovića - Drame. Kompozicije i aranžmani su nastajali u periodu od početka njegovog studiranja na Džez Akademiji u Gracu (Austrija) do danas. Repertoar je instrumentalni džez prožet svingom, fankom i  latinom.

 

Sastav čine Luka Ignjatović - alt saksofon (magistar džez saksofona i nastavnik džez saksofona na odseku za Džez i popularnu muziku FMU u Beogradu), Aleksandar Grujić - organ (magistar džez klavira) i Aleksandar Cvetković - Drama (diplomirani muzički pedagog, magistar džez bubnjeva i nastavnik džez solfeđa i džez ritma na odseku za Džez i popularnu muziku FMU u Beogradu).

 

Aleksandar Cvetković je rođen 1979. godine u Kraljevu gde je završio nižu i srednju Muzičku školu  ,,Stevan St. Mokranjac”, najpre klarinet a potom teoretski odsek. Nakon toga je studirao na FMU u Beogradu i diplomirao na odseku za opštu muzičku pedagogiju.Tokom apsolventskog staža na FMU, uspešno polaže prijemni ispit na Univerzitetu za Muzičku i Dramsku Umetnost u Gracu, Austriji, i postaje student odseka za džez bubnjeve, najpre u klasi Prof. Manfreda Josela (A), potom  Christiana Sallfelnera


(A) i najzad Prof. T. Howarda Curtisa (USA) pod čijim mentorstvom je dobio zvanje mastera džez bubnjeva.

 

Bio je učesnik brojnih seminara vođenih od strane svetski poznatih džez umetnika: John Abercrombie (USA), Billy Hart (USA), Jerry Bergonzi (USA), Ron McClure (USA), Ben Dixon (USA), Jimmy Cobb (USA), Adam Nussbaum (USA), Dave Liebman (USA), Jim McNeely (USA), Erik van Lier (N), Sigi Feigl (A), Stjepko Gut (SRB) … Učestvovao je na džez festivalima i klubskim svirkama sa domaćim džez muzičarima svetskog ranga: Duškom Gojkovićem, Stjepkom Gutom, Mišom Blamom, Milošem Krstićem, Mimom Mitrovićem...

 

Od oktobra 2012. godine postao je nastavnik džez solfeđa i  džez  ritma na odseku za Džez i popularnu muziku FMU u Beogradu.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..