Utorak koji je ispred nas neće biti običan dan kada je muzički život Beograda u pitanju. U goste nam dolazi ni manje ni više nego Devendra Banhart! Guru nečega što se sve češće po stilu naziva „New Wierd America“ dolazi u Beograd upravo kada njegova prekookeanska saradnja sa beogradskim autorom Stray Dogg-om u vidu pesme Time postaje pravi hit.

 

Ovoga puta, imaćemo priliku da upoznamo Devendru kao DJ-a i kroz ovo veče zamišljeno kao jedno muzičko druženje čujemo koje to pesme inspirišu i zabavljaju ovog vrsnog umetnika. Biće zanimljivo i čuti muzički ukus beogradske zvezde u usponu – Stray Dogg-a, a ovom dvojcu će se pridružiti i još jedan zanimljiv lik sa lokalne scene - Jackie Dagger. U svakom slučaju spremite se za nešto posebno i očekujte neočekivano:)

 

Ograničen broj karata po ceni od 500 RSD biće pušten u prodaju u ponedeljak u 16 časova u Kulturnom centru Grad.

 

Iako se i u ranoj mladosti bavio muzikom, Banhart je zvaničnu muzičku karijeru počeo 2002. godine kada objavljuje demo album „The Charles C. Leary”, nakon čega ga otkriva Michael Gira te za svoju kuću Young God Records objavljuje njegov drugi album „Oh Me Oh My“. Album momentalno prepoznaje i muzička kritika i publika, te Devendra vrlo brzo za istu kuću izbacuje još dva albuma „Rejoicing in the Hands” i “Niño Rojo”. U međuvremenu sarađuje sa sastavom Antony and the Johnsons na višestruko nagrađivanom albumu “I am a Bird now” (Banhart između ostalog svira gitaru na “You are My Sister). U to vreme potpisuje za XL recordings za koji objavljuje album “Criple Crow”. Sledi koncertni period koji obuhvata i nastupe ispred Gilberto Gil u Hollywood Bowl-u, u Carnegie Hall-u te na čuvenom festivalu Coachella u Kaliforniji. Sledi album “What we will be” koji objavljuje kuća Warner. Paralelno sa radom na svojim materijalima uzima učešće u raznim drugim projektima – na poziv Beck-a snima pesmu za kompilaciju Songs of Leonard Cohen, na ideju članova samog benda radi remix Oasis-ove "(Get Off Your) High Horse Lady”, snima materijal za album “Surfing” sa članovima bendova The Strokes i Little Joy te učestvuje u raznim drugim umetničkim projektima. Maja 2013. izlazi njegov poslednji album “Mala”.

 


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..