U petak, 10. januara u Klubu Gun nastupiće rado viđeni performeri, Tom Waits Tribute Band - Rain Dogs! Od 2003. godine bend svojim specifičnim nаstupom puni beogrаdske klubove, a njihovi fanovi svedoci su da je svaki za sebe jedinstven muzički doživljaj.

 

Osnovu bendа čine Nenаd Vаsić (vokаl), Aleksаndаr Stаnković (bаs gitаrа/vokаl), Nebojšа Čаvić (gitаrа/vokаl), Brаnko Stаnišić (klаvir/klаvijаture), Igor Dаmnjаnović (аlt sаksofon) i Aleksаndаr Vujošević (bubnjevi/perkusije) i Nikola Krstić (klavijature/harmonika/drombulje), koji će sve prisutne uvesti u autentičnu atmosferu njujorških klubova.


- Dva su razloga zašto treba pogledati Rain Dogs. Prvi je taj što nam - kako idu godine - postaje bolno jasno da Toma Waitsa u Srbiji najverovatnije nećemo gledati. A ako ga i budemo gledali, gledaćemo ga kao što smo videli Boba Dylana ili Leonarda Coena - u nekoj areni, sa nekoliko desetina metara razdaljine.


Rain Dogs možete pogledati u Srbiji i to u opuštenoj klupskoj atmosferi, Drugi razlog je još bitniji, naime, Rain Dogs su jedna veoma posebna vrsta tribute benda. Oni zaista donose jedan novi kvalitet ovom konceptu rokerske svirke. Na primer, pevač Nenad Vasić je Waitsova slika i prilika, ima pojavu, oblači se slično, nosi šešir ... A tek glasčinu što ima! Zažmuriš i kao da slušaš samog Waitsa. kao da je on tu, pored tebe. Takodje, na bini Vasić pije (zapravo ''betonira'' rakiju i pivo) i puši jednu za drugom, baš kao Waits sedamdesetih, ali nasuprot svemu tome, on bez trunke umora ili nepreciznosti odradi skoro trosatni nastup. Basista Aleksandar Stanković je takođe impozantna i veoma energična pojava na bini, svira i bas gitaru i električni kontrabas. Dušu muzici ove grupe daje i Branko Stanišić, koji svira klavijature i harmoniku i koji kada uzme harmoniku u ruke na momente izgleda kao Waits na omotu ploče Franks Wild Years. Gitarista Nebojša Čavić je takođe imao veoma tešku ulogu - da uđe u duh i stil Waitsovog gitariste Marka Ribota, ali se ipak sasvim lepo snašao. Ako vam se ukaže prilika - a volite Waitsa, jazz, blues, pozorište, film, nadrealizam ...

 

Ulаz nа koncert je 300 dinara.


U subotu, 11. januara, u Klubu Gun nastupiće The Doors Tribute Band - Back Door Men i hitovima obradovati fanove jedne od najkontraverznijih američkih grupa 60tih. Osnovu benda čine Dušan Matić Duča – bubanj, Vedran Malešević – gitara, Zoran Zavodja – vokal i Filip Gazdić – bas/orgulje.

 

Ulaz u klub će se naplaćivati 200 dinara.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..