Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će na sceni „Das Boot“ Ustanove kulture „Parobrod“ u sredu, 18. decembra, sa početkom u 21 čas, nastupiti „Jazz Kvartet“. Ulaz na program je besplatan.

„Jazz Kvartet“ čine muzičari bogatog iskustva, koji već godinama sarađuju u okviru različitih umetničkih projekata. U ovom sastavu će predstaviti izraz koji nalazii inspiraciju u stvaralaštvu francuske i poljske škole džez violine, i umetnika poput Žan Luk Pontija, Didier Lokvuda i Zbignjev Seiferta.

Filip Krumes - violina
Aleksandar Jovanović - klavir
Marko Fabry - bas
Aleksandar Cvetković - bubanj

 

Scena „Das Boot” Ustanove kulture „Parobrod“ polazi od muzičke improvizacije kao važnog segmenta savremenog umetničkog izraza i trasira svoj kurs ka džezu, pravcu u kome „komponovanje u trenutku" zauzima najznačajnije mesto. Na ovom putovanju pridružuju nam se domaći i strani muzičari koji stvaraju u različitim stilskim okvirima: od svingado bi-bap, džipsi i fjužn džeza.

 

Program Scene „Das Boot” nastao  je u saradnji sa istaknutim violinistom Filipom Krumesom, aktivnim u nekoliko različitih sastava: Serbian jazz Bre!, Hot club of Belgrade i Shira U’tfila. Filip radi i kao umetnički direktor World Music festivala „Ethno.com”. Dobitnik je nagrade „Povelja sa statuetom Vojin Mališa Draškoci” za 2013. godinu, koju dodeljuje „World music Asocijacija Srbije“.

 

Scena „Das Boot” počela je sa radom u oktobru 2013, u okviru Ustanove kulture „Parobrod“ čiji je osnivač Gradska opština Stari grad. Nalazi se na adresi Kapetan Mišina 6a. Svi muzički programi počinju u 21.00.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..