U subotu, 21. decembra, jedan od najuticajnijih ex-yu repera, Edo Maajka posle osam godina pauze održaće koncert u Beogradu. Domaćin njegovog dugo očekivanog nastupa biće Gun Club. Pretprodaja ulaznica je u Kafe Klubu Šikarica, Skadarska 22, a prvi tiraž od 50 ulaznica prodavaće se po od 800 dinara. Nakon toga, cena ulaznice u pretprodaji je 1000 dinara.

 

Posetioce Kluba Gun očekuje osvrt na sve faze karijere Edina Osmića (Edo Maajka), počevši od albuma prvenca Slušaj Mater, koji ga je davne 2002. proslavio kao najboljeg debitanta te godine na područjima Hrvatske, BiH ali i Slovenije, Srbije i Makedonije, preko megahitova sa albuma No Sikiriki i Stigo Ćumur, hvaljenog četvrtog izdanja Balkansko, a naše, petog Spomen ploča, do poslednjeg i verovatno najžešćeg izdanja Štrajk Mozga.

 

Na koncertu u Klubu Gun Edu će pratiti dugogodišnji saradnik i prijatelj po beatu MC Frenkie i jedan od najtalentovanijih bosansko-hercegovačkih DJa - Soul.

 

Edov kritički stav prema društvenom stanju i posledicama rata uobličeni u oštru rimu, zarazne refrene prožete odličnim humorom i teški beatovi učinili su ga ikonom ex-yu hip hop scene.

 

Kao producent i tekstopisac sarađivao je sa mnogim uticajnim imenima iz sveta muzike poput TBF, Hladno Pivo, Pips Chips i Videoclips, Diyala, Frenkie, Letu Štuke, Skroz, Defence, Sinestet, Dado Topić, Diyala, Studio Morris, Davor Erceg, the Books of knjige, Bolesna Braća, Nered, Stoka, General Woo, Elemental, El Bahattee i mnogm drugima.

 

Tokom svoje bogate karijere radio je i muziku za film Srđana Vuletića Ljeto u Zlatnoj Dolini, te za hip hop mjuzikl Prosjačka Opera za Tuzlanski teatar. Pozajmio je glas u sinhronizovanim verzijama crtića Legenda o medvjedu, Ledeno doba 2, Chicken Little, Ledeno doba 3.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..