Petak, 06. decembar 2013. u 21:00, DOB//Amerikana* Stray Dogg vas poziva na specijalno veče u Amerikani Doma omladine u petak 6. decembra - na koncert kojim će se na pravi način, na velikoj bini najboljeg koncertnog prostora u gradu, i uz specijalne goste - grupu Ti - zahvaliti svima na jednoj neverovatnoj godini u njihovoj karijeri.

 

Ulaznice za koncert grupa Stray Dogg i Ti u Domu omladine Beograda mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na blagajni DOB-a. Sve ulaznice po pretprodajnoj ceni od 400 dinara su rasprodate, a ulaznica po redovnoj ceni od 600 dinara još uvek ima u prodaji!


Tokom 2013. Stray Dogg su svirali zaista gde god su ih zvali. U februaru su prvo delili vreme na bini sa legendarnim osnivačem American Music Club, Markom Ajcelom (Mark Eitzel) i njegovim bendom, a potom su za odabrane upriličili jedan melanholični "Dan zaljubljenih". U maju su organizovali nezaboravni "Americana Night Festival" sa Anom Ćurčin, Wooden Ambulance i On Tour i učestvovali u pozorišnoj predstavi "Pohvala ljubavi". Neumorno su krstarili Srbijom tokom serije besplatnih koncerata celog leta, ali i obilazili obožavaoce u Hrvatskoj i BiH. Učestvovali su na brojnim lokalnim i regionalnim kompilacijama, obradili Bonija "Prins" Bilija (Bonnie "Prince" Billy) za "Pesme ispod pokrivača", i poklonili svoju potpuno novu pesmu "What Could Have Been" kampanji "65plus: Stari nisu stvari" za naše starije sugrađane…I uživali, i to potpuno i bez kočnica: u sviranju, pevanju, putovanjima, probama, druženju...

 

Fanovima su krajem oktobra poklonili i novu verziju pesme "Time" sa njihovog drugog studijskog albuma "Fire's Never Wrong", na kojoj gostuje genijalni Devendra Banhart i koju prati još jedan nesvakidašnji spot za razmišljanje i prepričavanje (u režiji Marije Strajnić i Miloša Jaćimovića).

 

Posle dva studijska albuma i nekoliko desetina koncerata, Stray Dogg su spremni za nove izazove. Muzički nikad spremniji, usvirani, željni i raspoloženi žele da godinu završe u velikom stilu. Sviraće pesme sa oba albuma, neke u radikalno drugačijim aranžmanima, mnoge obogaćene novim detaljima i senzibilitetom, uz par obrada i poneko iznenađenje.


Specijalni gosti na koncertu u "Amerikani" biće najzabavniji beogradski muzički tandem - Trajče i Ilija, koje svi znaju kao Ti. Njihov debitantski album "samo što nije gotov", ali Ti već imaju antologijske hitove za horsko pevanje gde god da sviraju: "Da ti želim dobra jutra", "Vidimo se", "Koliko dana", "Ja tebe nemam"... i sasvim je sigurno da se niz neverovatnih pesama neće zaustaviti još dugo, dugo... Koncerti grupe Ti ozrače sve oko sebe čistom srećom i radošću, koje će vas "držati" bar još nekoliko nedelja kasnije.

 

*Stray Dogg* je beogradski bend koji je nastao 2011. godine i koji svoj zvuk bazira na melanholičnom indie rocku. Izdali su dva studijska albuma, prvi album ''Almost'' a zatim i 2012. godine ''Fire's Never Wrong'' na kojem sarađuju i sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom na pesmi ''Time'', koja je ujedno i poslednji singl za koji je urađen i video spot. Pored *Dukata* oko čijeg kantautorskog rada nastaje bend, tu je još pet članova, *Ana* i *Jelena*, na violini i klaviru, zatim *Marko* na gitari, i *Vlada* i *Relja* na basu i bubnju. Bend je svirao u svim većim gradovima u zemlji i regionu, kao i na bitnijim festivalima, a ove godine Stray Dogg je napravio i svoju prvu turneju u okviru koje su obišli deset gradova u Srbiji u kojima do kad nisu svirali.

 

Grupa Ti je psihodelični pop duo iz Beograda koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZa, i u leto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište. Muzika grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i prijatnih bas deonica na sintu, sjajnog dvoglasa i jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju prijatnu atmosferu lenjeg kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..