U sklopu koncertnih promocija albuma Vila Filozofina, nakon novosadskog, zakazan je i beogradski nastup, za četvrtak, 12. decembar 2013. od 22 časa u Klubu Gun. ViLa FiLoZoFina - Julianna Boroš, je sa svojim bendom promovisala svoj prvi autorski istoimeni album Vila Filozofina, 2. oktobra u klubu Mikser House, i tom prilikom ostavila jak i prijatan utisak na beogradsku publiku, medije, stručnu muzičku javnost, saradnike i prijatelje.

 

Ovaj put u Gun Klubu, beograđani će imati priliku prvi put da čuju živu izvedbu kompletno svih pesama sa albuma, a i nekih koje nisu ušle na ovo CD izdanje.

 

Ljubitelji dobrog zvuka, moći će da uživaju u fenomenalnoj mešavini ROK, DŽEZ, POP, pa i RnB i REGE muzike, u kombinaciji sa FiLoZoFininim raskošnim vokalom, koji sugestivno prenosi poruke ispričane kroz inteligentne i filozofske tekstove - kako kaže MjuzNews, dodajući - Iako se radi o intimnom i visoko intelektualnom albumu, muzika je itekako komunikativna i sve pesme ćete, nakon prvog preslušavanja, odmah poželeti da čujete ponovo.

 

Uz Juliannu Boroš, ViLu FiLoZoFinu (autorku tekstova i muzike) nastupaju: Nevena Filipović (vokal i klavijature), Jelena Rančić Blagić (vokal), Nenad Trajković (bubnjevi), Novak Savić (bas), Dejan Hasečić (el.gitara) i Branko Đuričić (el.gitara).


Dobro poznata energična atmosvera puna ljubavi očekuje se i ovaj put.

 

-Dođite da zajedno podignemo dobre vibracije, koje ćete veseli, zadovoljni i puni utisaka poneti sa sobom da vas štite od svakodnevnog stresa. - ViLa FiLoZoFina.

 

Svoju podršku posetioci Kluba Gun mogu dati kupovinom ulaznica za ovaj koncert, koje su u pretprodaji u kafeu ŠIKARICA (Skadarska 22), po ceni od 300 dinara, dok će na veče koncerta cena ulaznice iznositi 400 dinara.

 

ViLa donosi i darove.

- Svaki 25. kupac ulaznice dobija na poklon jedno CD izdanje albuma "Vila Filozofina".
- Ako niste bili srećni dobitnik CD-a uz ulaznicu, moći ćete ipak da ga nabavite po promotivnoj ceni od 450 dinara isto u kafeu ŠIKARICA (Skadarska 22) i na veče koncerta u GUN KLUBU (Miloša Pocerca 10, ugao sa Sarajevskom)
- Iznenađenje koje, kao svaka dobara Vila, FiLoZoFina priprema uz podršku svog velikodušnog prijatelja STOBI vinarije, Vas čeka.  

 

O autorki: Julianna Boroš je muzičkoj javnosti poznata kao vokalni izvođač prepoznatljive boje glasa, koji podjednako uspešno izvodi različite pravce: džez, pop-rok, rege, RnB. Rođena je u Novom Sadu, gde je završila nižu i srednju muzičku školu, a posle je studirala Srpski jezik i lingvistiku. U svet muzike uveo ju je otac, Ferenc Boroš, koji je bio vrstan džez trubač i pasionirani kolekcionar instrumenata. Prvo scensko muzičko iskustvo, kao vokalni solista, stekla je 1990. godine u sastavu Last station. Pored toga 1994. godine je radi izvođenja njenih pesama oformila i autorski bend Akt sa Jasminom Minom Mitrušić-Đerić (ex Luna; La Strada), koja je bila producent i aranžer. Džez sastavu All stars koji su vodili dirigent i aranžer Big Benda RT NS Josip Pepi Lorbek i saksofonista Kiki Kovač se priključila 1995. godine. Nakon višegodišnjeg iskustva u različitim muzičkim sastavima, početkom 2000. godine je započela potpuno nov stvaralački period pokrenuvši sopstveni muzički pravac bajkovitu istinu. To ju je stilski preoblikovalo i usmerilo ka novom načinu interpretacije.

 

Dok je radila na albumu Bajkovita Istina dobila je poziv iz Budimpešte za Internacionalno takmičenje džez pevača. Na tom takmičenju je 2001. godine osvojila prvu nagradu za autentičnu interpretaciju džez muzike, u selekciji popularnog džez pevača Al Džeroa (Al Jarreau) i renomiranih mađarskih džez umetnika. Posle nastupa sa Al Džeroom na njegovom gala koncertu u Budimpešti, usledili su pozivi za brojne koncerte i nastupe u Mađarskoj. Džez album pod nazivom My Foolish Heart objavila je za Bela Bartok Radio iz Budimpešte. Po povratku u Srbiju nastupala je sa različitim sastavima širom zemlje interpretirajući pop-rok, džez, soul i RnB muziku. U tom periodu snimljen je album Lucky 7, mada nije zvanično objavljen. Godine 2009. je okupila Julia Boroš & High Time Band za koji je pisala muziku i tekstove. Konačan oblik autorske pesme su dobile tokom 2010. i 2011. godine. Na Jelen DemoFestu u Banja Luci 2012. godine osvojila je specijalnu nagradu žirija, interpretirajući prvi put široj javnosti autorsku muziku sa albuma Vila Filozofina.  Album Vila Filozofina, kao autorsko izdanje, završen je u junu, a na prodajnim mestima širom Srbije je od avgusta 2013. godine. Autor tekstova i muzike je Julianna Boroš, a koautor muzike u tri pesme, aranžer i producent je Aleksandar Sedlar. Video za prvi singl Samospoznaja je izašao u oktobru 2012. godine, najavljujući specifičan, svež zvuk i izuzetno interesantne teme. Drugi singl Tim, je sedam nedelja bio na top listi Diskomera Radija Studio B, a u periodu od 7. do 15. jula 2013. godine nalazio se na prvom mestu. Koautor teksta u pesmi Tim, Đorđe Miljenović – Skaj Vikler, je i režirao spot za istoimenu pesmu, koja se trenutno nalazi na top listama emisija GRUVANJE, JELEN TOP 10, kao i na MTV top listi 20 - DOMAĆICA.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..