U okviru turneje po Srbiji, hrvatski sastav „Brkovi“ nastupiće prvo u Pančevu, u novootvorenoj dvorani „Apolo“ Doma omladine u petak, 6. decembra od 21 čas. Reč je o veoma popularnom hrvatskom turbofolk/pank-rok sastavu, nastalom 2004. godine u Zagrebu.  Iste večeri, kao predgrupa nastupiće kragujevački pank-rok sastav „Čovek bez sluha“, koji iza sebe ima četiri objavljena studijska izdanja.

 

Karte su u pretprodaji na biletarnici dvorane „Apolo“ po ceni od 500 dinara, na dan koncerta 700. Radno vreme biletarnice je od 12-18 časova, subotom od 14-18h.


 “Brkovi” su hrvatski turbofolk/pank-rok sastav iz Zagreba. Različite žanrove su duhovito spojili u melodičnu celinu. Od turbofolka koriste emotivne stihove i spajaju ih sa žestinom pank-roka. Njihove zabavne i duhovite tekstove prožima poseban umetnički stil.


Sve albume („Punkfolkwellness“ 2010; „Društvo brkatih mladića“ 2011; „Balkanski esperanto“ 2012; „Brkati gosti“ 2013.) objavili su samostalno, bez posredništva diskografske kuće. Albumi se mogu preuzeti u mp3 formatu na zvaničnoj internet stranici benda.


Po svemu sudeći, “Brkovi” su pravi pank-rok sastav. Umesto pravih imena predstavljaju se nadimcima, albume nude besplatno, tekstovi pesama su duhoviti i ponekad uvredljivi. Zanimljivo je da su 2013. godine “Brkovi” izdali kompilaciju na kojoj bendovi iz regije sviraju obrade njihovih pesama.


Muziku kakvu sviraju “Brkovi” ranije su svirali uglavnom bosanski sastavi poput bendova “Vatreni poljubac” i “Nervozni poštar”.



<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..