Jedan od naših vodećih džez muzičara u svetu Nenad Vasilić, kontrabasista, producent, kompozitor I aranžer, nastupiće sa svojim bendom 28. novembra u Domu omladine  u Beogradu. Nislija koji živi i stvara u Austriji , sopstveni sastav vodi od 1998. godine, a prepoznatljiv je po njegovom jedinstvenom stilu spajanja jazza i muzičke tradicije Balkana.

 

Pod svojim imenom snimio je sedam albuma, a tokom karijere sarađivao je sa brojnim svetskim jazzerima, među kojima su: Mark Murphy, Sheila Jordan, Stjepko Gut, Nataša Mirković De Ro, Laurie Antonioli i Bojan Zulfi karpaši ć. Sa projektom "Reka", u saradnji sa pevačicom Amirom Medunjanin i desetak muzičara iz jugoistočne Evrope, nastupio je na muzičkom programu Olimpijskih igara u Londonu. Jedan je od naših najuspešnijih džezera u inostranstvu. O muzici koju stvara kaže: "Balkanski motivi, kao i svi ostali ne samo muzički činioci prisutni u mojoj muzici, moj su lični izraz. Individualizam je jedna od najbitnijih stvari u stvaralaštvu i taj izraz se traži i gradi vrlo dugo. Klasifikacija muzike je nepotrebna i ničemu ne služi. Svoje kompozicije, i generalno svoju muziku, nazvao bih jednostavno - svojom muzikom"

Seven je novi album kontrabasiste i kompozitora Nenada Vasilića, kolekcija kompozicija sa puno ukusa i raznovrsnog zvuka, koje Vasilic i njegove kolege izvode sa lepotom u svakom tonu  u sledecem sastavu: Nenad Vasiliić- kontrabas,     Vladimir Karapov- saksofon, Marko Živadinović- harmonika, Nenad Gajin- gitara.

Koncert pocinje u 20h a karte po ceni od 500din mogu se kupiti na prodajnim mestima Eventima.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..