Nedelja, 17. novembar 2013. u 20:00 / Klub Doma omladine Beograda. Cena ulaznice: 100 dinara / Kao prvu i veoma posebnu najavu proslave 50 godina Doma omladine Beograda tokom 2014. godine, od 10. novembra 2013. vratili smo u naš program najpopularnije i najdugovečnije takmičenja neafirmisanih rok grupa u našoj zemlji – Demo Masters, u koprodukcijskoj saradnji sa Vladom Džetom, rodonačelnikom ove manifestacije. Predstavljamo vam mlade muzičare i otkrivamo nove talente!

 

Demo Masters je takmičenje u kojem se ukrštaju glasovi publike i žirija, a tokom trajanja takmičenja, svake večeri ćemo imati priliku da vidimo 6 potpuno novih grupa, od kojih će se 3 kvalifikovati za dalje nastupe. Finale je predviđeno u maju, kad će biti poznati pobednici kojima slede nagrade.

 

Na prvom Demo masters koncertu, održanom 10. novembra u Domu omladine Beograda, dalje su po glasovima žirija prošli bendovi Salvation zero i Enormna blajsna, dok je publika najveći broj glasova dala bendu Kasirke i poslala ih u sledeći krug takmičenja.


Na drugom koncertu, koji je zakazan za nedelju, 17. novembar od 20 časova publici će se predstaviti šest novih bendova: Sinnermen (alternative/southern style metal) iz Arilja, Yox (hard kor/ metal) iz Valjeva, kao i četiri benda iz Beograda – Gorki greh (hard rok), Orest (metal), Vrane kamene (rok), Zvučni zid(rok).


Kao specijalni gosti, van takmičarske konkurencije, nastupiće i hard-rok bend iz Beograda – Ikarus.

 

Dom omladine Beograda na projektu Demo Masters sa velikim zadovoljstvom ponovo sarađuje sa Vladom Jankovićem Džetom, jednim od autentičnih heroja naše rok scene i čovekom čiji je entuzijazam tokom decenija hrabrio nebrojene muzičare da se prihvate instrumenata i urade nešto značajno, ili se samo dobro zabave.

 

Prijave za Demo Masters su još uvek otvorene, pa pozivamo mlade autorske i tribjut bendove i izvođače, svih rok i metal žanrova iz cele Srbije, da se prijave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. U prijavi je potrebno navesti naziv benda, mesto iz kojeg je bend, muzički žanr, kontakt telefon, kao i poslati audio snimak. Ukoliko bend nema audio snimak može poslati i video snimak nastupa uživo, bez obzira da li je sniman profesionalno ili mobilnim telefonom, amaterskom kamerom, fotoaparatom...

 

Članovi žirija Demo Masters takmičenja biće: Vladimir Janković Džet, predsednik žirija; Olga Kepčija, Radio Beograd 202; Stevan Gojkov, glavni i odgovorni urednik magazina „Bravo“; Galeb Nikačević, predstavnik Doma omladine Beograda; predstavnik portala Tajm Mašin Mjuzik; te gostujući član žirija koji će se menjati iz nedelje u nedelju – 17. novembra to će biti Milena Branković, iz grupe Triger.

 

Pored žirija i publike svoje glasove daće i bendovi koji nastupaju. Članovi bendova glasaće po principu 3-2-1 glas(a), ali ne mogu dati glas svom bendu.

 

Po odluci žirija u drugi krug prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri. Po završetku prve faze takmičenja, na osnovu snimaka nastupa bendova uživo, žiri će odabrati određeni broj bendova koji će dobiti novu šansu u baražu, za prolazak u drugi krug takmičenja.


Pobednici Demo Masters takmičenja, između ostalih nagrada, dobiće i ekskluzivnu priliku da sledećeg leta nastupe na Platou Milana Mladenovića, u okviru programa „Koncerti na zidiću“ Doma omladine Beograda. Takođe, medijski prijatelji ovog takmičenja – BRAVO magazin, Radio Beograd 202, dnevne novine 24 Sata, pobednicima će obezbediti adekvatnu medijsku promociju.


Dođite na DEMO MASTERS u Dom omladine Beograda i glasajte za svoje fa

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..