Ako je neko dobar primer koliko daleko možete otići kao indie bend iz male zemlje na Balkanu onda su to zasigurno Bernays Propaganda iz Skoplja. 6 godina postojanja, dva EP i 3 LP izdanja (Moonlee Records), nekoliko turneja sa preko 300 koncerata širom Evrope uz nastupe na Exitu (Main Stage), Terraneu i hrpi manjih festivala. Malo li je? I da ne bude zabune, ovde se radi o bendu čija je priča ekstremno angažovana / politična.

 

 

Zvukom bi ih najlakše bilo staviti na trag Gang of Four ali uz malo grebanja po površini naći će se tu mnogo uticaja - od Gossip preko Fugazi sve do Submission Hold. Tu su kompaktan bubanj, groovy bas, izlomljeni funky tonovi gitare i iznad svega jedinstven, snažan i ubedljiv ženski vokal. Da li je potrebno pominjati ludački entuzijazam, razarajuću energiju i sjajnu atmosferu koju prave?

 

Podrška na ovom koncertu biće im mladi post-hardcore trio Culture Development iz Skoplja, zajedno sa lokalnim bendom Mnjenje – skupinom veteran ovdašnje alternativne scene i bivših članova 36 Daggers, Unison i Belgrade Noise.

 

Karte u pretprodaji 300 rsd (šank KC Grad), a na dan koncerta 400 dinara.

 

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..