Posle nekoliko uspešnih humanitarnih akcija i koncerata koji su imali za cilj pružanje pomoći beogradskim beskućnicima volonteri Crvenog krsta Palilula najavljuju novi koncert POJAČAJ! Svakome se može desiti DA postane beskućnik. Intimne životne drame koje se završe raspadom porodice, bolest, dugotrajna nezaposlenost, nepovoljno rešen sudski spor, odsustvo podrške, izbeglištvo… najčešći su razlozi koji dovode to toga DA nekome ulica postane dom.


Postojeća insistucionalna i sistemska podrška onima koji su ostali bez krova and glavom nije dovoljna a Taj nedostatak može biti makar donekle nadomešten solidarnim akcijama građana. U Crvenom krstu Palilula program pomoći beskućnicima pokrenut je pre godinu i Po Dana kako bi se olakšao ekstremno težak položaj u kojem se ovi ljudi nalaze. Kroz organizovanje humanitarnih koncerata sakupljaju se sredstva za nabavku interventnih paketa čiji sadržaj čine termo vreće za spavanje, primusi, baterijske lampe, veš i čarape, odeća i obuća, sredstva za higijenu i slično. Na Taj način do sada je pomoć direktno stigla i značila barem privremeno olakšanje onim našim sugrađanima koji žive bez krova and glavom.  

Cilj petog humanirtarnog koncerta Pojačaj! Je prikupljanje sredstava za rešavanje najurgentnijih problema sugrađana koji žive bez krova and glavom - nabavku hrane i lekova, vađenje ličnih dokumenata i pomoć kod drugih "nerešivih" problema koji mogu DA snađu one koji žive na ulici i bez ikakvih sredstava za život.

Akciju će ovoga puta podržati domaći muzičari i bendovi Hornsman Coyote, Teshki Orkestar, Zulum, Sharks Snakes & Planes i S.A.R.S.

Bendovi će nastupiti u Kulturnom Centru Grad u četvrtak19.09. Do 21h. Cena karte ista je Kao i na prethodnim koncertima - 200 dinara, sav prihod do prodatih karata biće iskorišćen za pružanje interventne pomoći beskućnicima. O akcijama nabavke I podele paketa obaveštavaćemo na Fb stranicama Crvenog krsta Palilula i Pojačaj!

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..