Veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo na koncert istaknutih umetnika Jasne Popović (klavir) i Krzysztof Kaczka (flauta). Pozivamo vas da ne propustite ovu jedinstvenu priliku da uživate u izvođenju ovih umetnika zavidnih biografija. Koncert je 12. septembra sa početkom u 19h u kamernom holu Parobroda, Kapetan Mišina 6a.

 

Pijanistkinja, Jasna Popović, je rođena u Beogradu gde je veoma rano pokazala interesovanje za muziku. Još dok je pohađala školu u Beogradu, ljudi su primetili njen talenat i počela je da osvaja razna školska takmičenja I da dobija ozbiljnije angažmane. 1997 odlučuje da nastavi svoje školovanje na prestižnoj muzičkoj akademiji u Minhenu (Nemačka). Slede koncerti i festivali po celoj Evropi, Italiji, Austriji, Češkoj, Poljskoj, Nemačkoj i.t.d.


Tih godina započeta je saradnja i sa svetski poznatim imenima, ruskom pijanistkinjom Anom Gurari, internacionalnim kontrabas ansamblom Basiona amorosa i kompozitorom Ščedrinom. 2005 je pozvana da svira na festivalu IKIF u Njujorku. Tom prilikom upoznaje svoju mentorku, profesorku Ninu Lelčuk i seli se za Njujork.


Njena karijera je počela da ide neprekidnom uzlaznom linijom. Sledili su koncerti u Karnegi holu, Stenvej holu, Behštajn holu, snimanje CD... Najzapaženiji koncerti bili su u rasprodatoj maloj sali Karnegi hola gde je imala celovečernji koncert Srpske muzike kao i nezaboravan debi u legendarnoj, velikoj sali Karnegi hola oktobra 2010 godine gde je publika dočekala sa ovacijama, zatim koncerti u Kenedi centru u Vašingtonu, Ujedinjnim nacijama u Njujorku, Barseloni, Los Anđelesu, Majamiju, Brazilu i mnogim drugim gradovima širom sveta.


Imala je čast da sarađuje sa vrhunskim umetnicima kao što su Roman Patkolo, Eugen Levinson, kontrabasistom Njujorške Filharmonije, David Brajan, klavijaturistom grupe Bon Jovie.


U sezoni 2013 zakazani su koncerti u Londonu, Parizu i Džakarti kao i svečani koncert u Valdorf Astoriji u Njujorku gde će učestvovati na tradicionalnom Bečkom balu. Jasna Popović je Behštajnov umetnik i trenutno živi i radi u Njujorku I Majamiju, SAD.

 

Krzysztof Kaczka je rođen u Torunu u Poljskoj. Svoj debi u Karnegi Holu imao je kao pobednik IBLA Grand Prize. Kao pobednik Australijskog festivala flaute u Adelaidu predsednik žirija Jean Ferrandies je rekao o njemu "kakav divan ton, divno sviranje i neverovatne tehničke sposobnosti". Krzysztof je diplomirao na Minhenskoj akademiji gde je i upoznao Jasnu Popović i započeo dugogodišnju saradnju sa njom. Magistrirao je u Salcburgu u Austriji kao i na Bečkoj državnoj akademij a specijalizaciju je završio u Parizu. Dobitnik je i mnogih nagrada, između ostalih IBLA Grand Prize New York, Padova, Sydney Flute Festival, AFF, Citta di Barletta, NFA Pittsburgh, i nagrada Tansman.


Krzysztof je nastupao na brojnim festivalima kao solista i kamerni muzičar od kojih izdvajamo Herkulessaal der Residenz Minhen, Gasteig, Wellington Town Hall, Hobart City Hall (Tasmania), New York University, Verbrugghen Hall in Sydney, Poljska ambasada u Vašingtonu DC, Kuala Lumpur, Singapur, Pariz and Rim. Kao prvi flautista u Guangzhou Symphony orkestra u Kini, nastupao je sa Long Yu, Jiri Belohlavek, Krzysztof Penderecki , Stephane Denéve, Maxim Vengerov, Sylvian Camberling, Yo Yo Ma, Lang Lang, Sarah Chang i Midori.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..